امروزه نور نقش بسیار پر رنگی در جامعه بشری دارد و در نبود آن مشکلات عدیدهای پیش خواهد آمد. هیچ کدام از دو نوع نور طبیعی و مصنوعی زمانی که بیش از حد معمول وجود داشده باشند مفید نیستند و همواره مقدار آنها باید کنترل شده باشد.
با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا مزایا و معایب و سایر اطلاعات لازم در خصوص نور طبیعی و مصنوعی را به دست آورید.
راهنمای عناوین مقاله
نور مصنوعی چیست؟
نور مصنوعی بر خلاف نور طبیعی به هر منبع نوری گفته میشود که با وسایل الکتریکی تولید شود و منشاء طبیعی نداشته باشد.
نور مصنوعی کاربردهای مختلفی دارد. هم در خانه و هم در مکانهای تجاری و اداری و … استفاده می شود. همچنین یکی از کاربردهای مهم امروزی از نور مصنوعی در صنایع کشاورزی میباشد. استفاده از نور مصنوعی در کشاورزی و باغبانی، به ویژه در کشت های داخلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
نمونههایی از چشمههای نور مصنوعی
لامپ ها
مشعل
لامپ ها
شعله توسط کبریت
نور شمع
فندک
آتش
لیزرها
چرا به نور مصنوعی نیاز داریم؟
نور مصنوعی یک ضرورت در زندگی روزمره ما است. این به ما کمک می کند تا در ساعاتی با نور ضعیف کار کنیم و شب خود را روشن کنیم. بیشتر فناوری فعلی به شدت به نور مصنوعی متکی است. این شامل گوشی های هوشمند، لامپ ها، تلویزیون ها، لپ تاپ ها، چراغ های خودرو و غیره می شود.
حتما بخوانید: تولید کننده چراغ 60*60
نور مصنوعی چگونه تولید می شود؟
پنج تولید کننده اصلی نور مصنوعی وجود دارد:
لامپ های گازی، لامپ های رشته ای، چراغ های فلورسنت (شامل CFL)، چراغ های LED و لیزر.
لامپ های گازی:
این لامپها با سوزاندن گاز برای تولید نور کار می کنند.
لامپ های رشته ای:
این لامپها با عبور دادن الکتریسیته از طریق رشته ها کار می کنند که داغ شده و روشن می شوند. غالبا جنس این رشتهها از تنگستن میباشد.
لامپ های ال ای دی:
نور لامپهای ال ای دی با استفاده از دیودهای نورگسیل ایحاد میشود که در خصوص این قضیه مقاله ای پیشتر در سایت با موضوع لامپ ال ای دی چیست آپلود شده است.
نور طبیعی چیست؟
به طور کلی هر نوری که دارای منبع طبیعی باشد نور طبیعی نامیده میشود. به دیگر سخن چشمههایی که به طور طبیعی نور ساطع می کنند.
منابع نور طبیعی عبارتند از:
منابع طبیعی نور شامل خورشید، ستارگان، آتش و برق در طوفان ها هستند. حتی برخی از حیوانات و گیاهان هستند که می توانند نور خود را ایجاد کنند، مانند کرم شب تاب، چتر دریایی و قارچ. به این بیولومینسانس میگویند.
تحقیقات ثابت کرده است که نور طبیعی به افراد کمک می کند بهره ورتر، شادتر، سالم تر و آرام تر باشند.
چرا نور خورشید بهتر از مصنوعی است؟
انرژی بسیار بیشتری از خورشید نسبت به هر نور مصنوعی به دست می آید. اما نور خورشید با لامپ های خیابانی متفاوت است: بیشتر نورهای مصنوعی به اندازه نور خورشید در ناحیه قرمز و آبی طیف نور، انرژی ساطع نمی کنند. اما نکته بسیار قابل توجه این است که نور خورشید نامحدود و رایگان است.
آیا نور طبیعی خورشید بهتر از نورهای رشد است؟
نور خورشید به طور کلی نور با کیفیت بهتری را برای گیاهان فراهم می کند. گیاهان عمدتاً از نور طیف های قرمز و آبی استفاده می کنند که به راحتی از نور خورشید در دسترس است. اگر فقط از لامپ های تمام الطیف استفاده کنید، تقریباً می توانید کیفیت نور خورشید را با چراغ های رشد برابر کنید.
ماه نور طبیعی است یا مصنوعی؟
ماه از خودش نور ندارد. اما نور آن از خورشید منعکس شده است پس به نوعی نور طبیعی به شمار میرود.
نور طبیعی چه رنگی است؟
رنگ های رسمی نور طبیعی عبارتند از آبی روشن، آبی متوسط، آبی تیره، قرمز، قرمز تیره، نقره ای و نقره ای تیره.
رنگ خورشید سفید است. خورشید همه رنگ های رنگین کمان را کم و بیش یکنواخت ساطع می کند و در فیزیک به این ترکیب «سفید» می گوییم. به همین دلیل است که ما میتوانیم رنگهای بسیار متفاوتی را در دنیای طبیعی زیر نور خورشید ببینیم.
نور خورشید تعادل کامل طول موج های لازم برای رشد و شکوفه دادن گیاه است، اما شما همچنین می توانید از نور مصنوعی برای کمک به گیاهان خود استفاده کنید. در واقع، گیاهان شاخ و برگ کم نور (مانند پوتوس و سوسن صلح) می توانند به خوبی در دفاتر بدون پنجره با نور مصنوعی کافی رشد کنند.
تفاوت نور طبیعی و مصنوعی در چیست؟
نور طبیعی از منابع طبیعی مثل نور خورشید، ماه و ستارگان میآید؛ اما نور مصنوعی توسط چشمههای نوری ساخت دست بشر که به طور طبیعی در جهان وجود ندارند مانند لامپها، تلویزیون یا صفحهنمایش تلفن ساطع میشود.
کاربرد نور مصنوعی
چراغ های رشد
چراغ رشد که امروزه در بسیار یاز گلخانهها به کار گرفته میشوند. چراغ های مصنوعی هستند که به طور خاص برای تسریع رشد گیاهان طراحی شده اند.
به این منظور که نور در رنگها یا به اصطلاح علمی طول موج مناسب و استاندارد نور را ساطع می کنند که رشد سالم گیاه بهینه و تا حدی سریع تر شود.
خوب است بدانید رنگ نور که همان مشخص کننده طول موج نور در یک چشمه نوری است، بر روی میزان رشد گیاهان تأثیر به سزایی میگذارد.
از این روی مقدور است از چراغ های LED، فلورسنت و سایر نورهای مصنوعی در طول موج منایب برای رشد بیشتر گیاه خود استفاده کنید.
نور یکی از عوامل مهم برای رشد گیاهان آپارتمانی است. همه گیاهان برای فتوسنتز به نور نیاز دارند، فرآیندی که در یک گیاه است که نور، اکسیژن و آب را به کربوهیدرات (انرژی) تبدیل می کند. گیاهان برای رشد، شکوفه دادن و تولید دانه به این انرژی نیاز دارند.
به طور کلی، نور خورشید برای رشد گیاهان بهترین است، زیرا نورهای مصنوعی نمی توانند رنگ های خاص نور (طول موج) را که برای گیاهان بهینه است، تکرار کنند.
عکاسی
برخی از عکاسان برای تنظیم راحتتر و نور دهی مناسب در عکسهای خود بیشتر از نور مصنوعی استفاده میکنند و با این ترفند دیگر با مسائلی از جمله به اتمام رسیدن ساعت طلایی عکاسی با نور خورشید و دیگر معضلات نور طبیعی روبه رو نخواهند بود.
مصنوعی ترین و طبیعی ترین چشمه نور مصنوعی
یک لامپ رشته ای با دمای رنگ 2800 کلوین دارای CRI 100 است و همه ما می دانیم که چقدر غیر طبیعی هستند و همین را می توان در مورد این لامپ های هالوژن کلوین 4100 نیز گفت. BlueMax Lighting به طور خاص طراحی شده است تا طبیعی ترین منبع نور در بازار باشد.
آیا led نور طبیعی است؟
چراغ های LED قادر به نمایش طیف وسیعی از رنگ ها هستند. محبوب ترین رنگ های موجود برای LED عبارتند از:
سفید گرم، خنثی و سفید سرد.
آیا نور مصنوعی اشعه UV دارد؟
نور مصنوعی از نور مرئی و همچنین مقداری اشعه ماوراء بنفش (UV) و مادون قرمز (IR) تشکیل شده است و این نگرانی وجود دارد که میزان انتشار برخی لامپ ها برای پوست و چشم مضر باشد. اجزای فرابنفش و آبی نور بیشترین پتانسیل ایجاد آسیب را دارند.
کدام نور برای چشم بهتر است؟
نور گرم برای چشم بهترین است. این شامل نور طبیعی فیلتر شده و نور تولید شده توسط لامپ های رشته ای و LED است. برای اطمینان از روشنایی کافی، نور را در خانه و محل کار خود پخش کنید.
کدام رنگ برای چشم خوب است؟
سبز، ترکیبی از آبی و زرد، در همه جا و در سایه های بی شماری دیده می شود. در واقع چشم انسان سبز را بهتر از هر رنگی در طیف می بیند
کدام رنگ برای چشم مضر است؟
نور آبی نیز به عمق چشم می رسد و باعث آسیب به شبکیه می شود. در واقع، نور آبی می تواند به قدری برای چشم ها مضر باشد که چندین مطالعه پزشکی، از جمله مطالعه مولکولی ویژن در سال 2016، نشان داده است که می تواند منجر به دژنراسیون ماکولا و شبکیه شود.