آموزش, دانستنی ها

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه
محصولاتی از آریاترانور که میتوانید برای نورپردازی آشپزخانه از آن استفاده کنید
هالوژن سقفی
  • هالوژن سقفی
  • مهتابی دیواری
  • پنل ال ای دی

 

آشپز خانه قلب هر خانه است. از این روی امروزه بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی، توجه ویژه‌ای به این بخش از خانه دارند و متود‌های مختلفی برای نورپردازی و نور آرایی آشپزخانه استفاده می‌کنند.

اگر شما هم علاقمندید که اطلاعات مفیدی در خصوص نورپردازی آشپزخانه‌های کوچک و بزرگ و همچنین متود‌های مختلف نورپردازی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم با ما تا انتها همراه باشید.

نورپردازی بالای سینک آشپزخانه

اصول اولیه نورپردازی آشپزخانه

آشپزخانه نیز همانند هر بخش دیگری از خانه، برای نورپردازی دارای یک سری اصول و قواعد کلی است که رعایت آن‌ها سبب بهتر شدن روند نورپردازی می‌گردد. در ادامه این بخش به بررسی 2 نمونه از آن‌ها می‌پردازیم:

از بین بردن سایه‌ها در نورپردازی:

یکی از اصلی ترین نکات در نورپردازی آشپزخانه این است که، هیچ فضایی نادیده گرفته نشود.

به این منظور که وجود سایه‌های تاریک در آشپزخانه آن را دلگیر می‌سازد و از زیبایی آن می‌کاهد. پس توجه داشته باشید قسمت‌هایی مثل زیر کابینت‌ها و یا گوشه‌های سقف نیز نباید نادیده گرفته شود.

 

استفاده از شار نوری کافی:

نه تنها در نورپردازی آشپزخانه بلکه در نورپردازی هر مکانی پیش از این که محصولات روشنایی خریداری و نصب شوند می‌بایست شار نوری مورد نیاز برای نورپردازی آن محل محاسبه گردد.

زمانی که شار نوری مناسب برای محیط اندازه گیری شود، نورپردازی نهایی تحت هیچ شرایطی برای افراد آزار دهنده نخواهد بود.

زیرا که نه شدت نور آنقدر زیاد است که باعث خیرگی چشم و تاری دید شود، و نه آنقدر کم که باعث کسلی و خواب آلودگی شود.

حتی اگر قصد نورپردازی حرفه‌هم ندارید خوب است این دو مورد را در آشپزخانه خود مورد بررسی قرار داده و به آن‌ها توجه کنید تا آشپزخانه‌ای زیباتر داشته باشید.

استفاده از شار نوری مناسب در نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه کوچک

ابن بحث همواره مطرح بوده است که نور سفید بیشتر، فضا را دلباز تر نشاد می‌دهد.

این دیدگاه تا حد زیادی درست عمل می‌کند و با به کار گیری استاندارد، حتی فضا را بسیار بزرگ تر و دلباز تر از آنچه که هست نشان می‌دهد. اما باید این نکته را نیز از یاد نبرید که افراط در استفاده از نور، نه تنها خوب نیست بلکه سبب آسیب‌های جدی به شبکیه چشم نیز می‌شود.

در ادامه این بخش چند ایده برای نورپردازی آشپزخانه‌های کوچک ارائه می‌کنیم و امیدواریم که برای شما مفید واقع شوند.

 

قرار دادن لوستر بالای کانتر:

اگر آشپزخانه کوچک شما دارای ساختاری جزیره‌ای است و یا کانتر وظیفه جدا کردن آشپزخانه از سایر بخش‌ها را دارد، استفاده از چند لوستر در بالای کانتر می‌تواند جلوه‌ای تکرار نشدنی به آشپزخانه شما ببخشد.

به این صورت که به عنوان مثال شما با توجه به ابعاد کانتر خود بین 2 تا 4 لوستر آویز را بر روی سقف نصب کنید و چشم بییندگان را به آن‌ها خیره کنید. البته باید توجه داشته باشید که نباید از لوستر‌هایی با ابعاد بزرگ استفاده کنید که بیشتر فضا را اشغال کنند و آشپزخانه شما شلوغ و در هم به نظر برسد.

نورپردازی آشپزخانه کوچک

استفاده از چراغ هالوژنی:

بالای کابینت‌ها بهترین مکان برای تعبیه چراغ‌های هالوژنی هستند. بالای کابینت‌های موجود در آشپزخانه‌، از بخش‌هایی هستند که در بیشتر موارد مورد بی توجهی قرار می‌گیرند و از پتانسیل آن‌ها برای بزرگ‌تر کردن فضا استفاده درست نمی‌شود.

با قرار دادن هالوژن‌ها در بالای کابینت و هدایت تابش‌ آن‌ها به سمت سقف، نور ساطع شده سبب بلندتر دیده شدن سقف می‌شود و در این صورت هم سایه‌ها و قسمت‌های تاریک موجود در قسمت‌های فوقانی به کل از بین می‌روند و هم سبب دلباز تر شدن محیط آشپزخانه می‌شود.


حتما بخوانید: تولید کننده دانلایت

 

نورپردازی آشپزخانه بزرگ

در آشپز‌خانه‌های بزرگی که از سقف‌های بلندی‌هم بهره می‌برند به خوبی می‌توان متود نورپردازی کناف را مورد استفاده قرار داد. زیرا با نصب سقف کاذب، آشپز خانه کوچک نمی‌نماید و به طراح اجازه اجرای انواع تکنیک‌ها را می‌دهد.

در مرکز آشپز‌خانه‌های بزرگ می‌توان از لوستری تقریبا متوسط استفاده کرئ و بخش نورپردازی عمومی را تامین کرد.

نورپردازی آشپزخانه بزرگ

نورپردازی آشپزخانه کلاسیک

اصولا تم کلاسیک رنگ‌های متمایل به قهوه‌ای و تیره را به همراه خود دارد. و از آن‌ جایی که نورپردازی می‌بایست با توجه به تم مبلمان با رنگ غالب محیط انجام شود، اصولا آشپزخانه‌های کلاسیک با نور گرم دارای تناژ زرد نورپردازی می‌شود.

لوستر‌هایی چوبی در بالای کانتر و یا چراغ‌های آویز با حالت ادیسونی مصداق بارز سبک کلاسیک در نورپردازی است.

نورپردازی آشپزخانه کلاسیک

البته به یاد داشته باشید که بهتر است برای اجرای این سبک از آشپزخانه‌های بزرگ استفاده کنید زیرا نور زرد در نورپردازی به خودی خود کمی باعث کوچک تر دیده شدن فضا می‌شود.

اما در مقابل از این نکته نیز نمی‌توان چشم پوشی کرد که نور‌های گرم فضا را دلنشین تر و صمیمی تر می‌نمایانند.

استفاده از نور کانونی در نوپردازی کلاسیک:

نور‌های کانونی همان نورهایی هستند که در داخل کابینت‌ها و یا ویترین‌ها نصب می‌شوند و شباهت زیادی به هالوژن‌ها دارند.

درگذشته برای این مورد بیشتر از لامپ‌های متال هالید استفاده می‌شد اما امروز، استفاده از هالوژن‌های ال ای دی که با اشکال مختلفی هم به تولید رسیده‌اند رواج دارد.

اگر علاقمند به کسب اطلاعات در خصوص انواع هالوژن‌ها هستید پیش از این مقاله‌ای با همین موضوع بر روی سایت قرار داده شده است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

باری،‌ این چراغ‌ها اکثرا با نور زرد موجود هستند و اگر از CRI استانداردی بهره ببرند، جلوه‌ای تکرار نشدنی به آشپزخانه شما می‌بخشند.

نورپردازی آشپزخانه کلاسیک بزرگ

نورپردازی آشپزخانه مدرن

سبک مدرن در نورپردازی آشپزخانه شباهت زیادی به سبک مینیمالیستی نورپردازی دارد. در آشپزخانه‌های مدرن معمولا رنگ‌های متنوعی استفاده نمی‌شود و فضا بیشتر تک رنگ است.

نورپردازی آشپزخانه مدرن

علاوه بر این در آشپزخانه‌های مدرن، به جای استفاده از لوستر‌های پرزرق و برق، نور‌های خطی و مهتابی‌های خطی استفاده می‌شود که در عین سادگی، القا کننده حس مدرنیته و تکنولوژی است.

 

یکی از بهترین گزینه‌ها برای نورپردازی خطی استفاده از مهتابی‌های نییوسیلور یا توکار ال ای دی است که هم از لحاظ سلامت نور تضمین شده است و هم به خوبی با دکور مدرن همخوانی دارد.

نورپردازی آشپزخانه به سبک مدرن با لوستر

نورپردازی سقف آشپزخانه

همانطور که پیش از ان هم ذکر شد نورپردازی سقف آشپزخانه به خصوص برای آشپزخانه‌های کوچک بسیار پر اهمیت است و می‌تواند به خوبی فضا را تا حد زیادی تغییر شکل دهد.

استفاده از نور مخفی نیز یکی از راه‌های نورپردازی سقف به شمار می‌رود که به شما امکان از بین برن تمامی‌سایه‌ها و همچنین به کار بردن رنگ دلخواه را می‌دهد.

اما خوب است بدانید که نور‌های مخفی بیشتر در نور آرایی نقش دارند تا نورپردازی و نمی‌توان آن‌ها را در دسته محصولات و المان‌های تامین کننده نور قرار داد.

نورپردازی کابینت آشپزخانه

اگر می‌خواهید آشپزخانه‌ای متفاوت با ظاهری خیره کننده داشته باشید قرار دادن نور‌های خطی در بالای کابینت‌های خود را فراموش نکنید.

باری امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در خصوص نورپردازی بخش‌های دیگر خانه خود هستید، پیش از این مقالاتی در این باره بر روی سایت قرار داده شده است که توصیه می شود مقاله نورپردازی فضای داخلی خانه و نورپردازی اتاق خواب مطالعه نمایید.

 

یک فکر در مورد “نورپردازی آشپزخانه

  1. زهرا محمدی گفت:

    سلام خسته نباشید، ممنون از سایت خوبتون و اطلاعاتی که ارائه دادید ، من همیشه دنبال این بودم که بتونم به فضای آشپز خونه یه رنگ و بوی دیگه بدم و وقتی که کاری رو توی فضای آشپزخونه انجام میدم با عشق باشه و لذت ببرم. با توضیحاتی که توی مقاله شما خوندم مشتاق شدم که برای این قسمت خونه نورپردازی انجام بدم.ممنونم ویه سوال داشتم. برای نورپردازی آشپزخانه مدرن شما چه راهکار و محصولاتی پیشنهاد میدید؟

    1. سارا بابایی گفت:

      سلام. از این که مقاله برای شما مفید واقع شده بسیار خوشحالیم و همراهی شما باعث افتخار ماست. در خصوص سوال شما هم می‌تونیم بگیم که همانطور که در متن هم ذکر شد اصولا برای نورپردازی‌های مدرن و مینیمال شما بهره که از لامپ‌ها و چراغ‌هایی استفاده کنید که ساختار خطی دارند.
      به عنوان مثال یکی از محصولات کاربردی در نورپردازی مدرن استفاده از مهتابی‌های نیوسیلور هستش این مهتابی‌ها چندین حالت برای نصب دارند و به خوبی با نور خروجی که با کیفیت هم هست القا کننده حس مدرنیته هستند.
      اما از محصولات دیگه‌ای که می‌تونید استفاده کنید هم می‌تونیم به ریسه‌های شلنگی ال ای دی و یا ریسه‌های اس ام دی اشاره کنیم که امروده همه جا هم پیدا میشن. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *