آموزش

آموزش نصب چراغ هالوژن سقفی

آموزش نصب هالوژن سقفی

چراغ هالوژنی چراغ هایی با ابعاد و شکل‌های مختلفی هستند؛ که در هر فضایی که قرار بگیرند، زیبایی و جلوه آن را چندین برابر می‌کنند.

بسیاری از افراد تمایل دارند این چراغ‌های پر کاربرد محبوب را خودشان به نصب برسانند و از نورپردازی با آن‌ها لذت ببرند.

از این روی ما به تالیف مقاله آموزش نصب هالوژن سقفی پرداختیم تا با راهنمایی‌های کاربردی و ارائه ملاحظات ایمنی و انواع سقف‌هایی که چراغ‌های هالوژنی بر روی آن‌ها قابل نصب هستند؛‌به کمک شما بر آییم.

اگر تمایل دارید پیش از این که به آموزش نصب آن بپردازیم با ساختار و انواع آن آشنا شوید مقاله هالوژن سقفی چیست؟‍ می‌تواند برای شما مفید واقع شود.

نحوه نصب چراغ هالوژنی

نصب‌ هالوژن‌های سقفی با توجه به نوع سقف و ساختار بدنه خود چراغ دارای تفاوت‌های اندکی است اما در کل روند نصب به صورت یکسانی انجام می‌شود.

نصب هالوژن‌ها دو حالت دارد، یا قبلا نوع پر مصرف و متال هالید آن بر روی سقف نصب شده بوده و بنا است، نوع ال ای دی یا کم

مصرف آن جایگزین شود؛ یا در حالت دیگر می‌بایست چراغ و جای آن تازه در سقف ایجاد شوند.

 

جایگیزینی و تعبیه  هالوژن سقفی

اگر شما قصد نصب هالوژن جدید به حالت اول را دارید و از قبل محفظه قرار گیری آن در سقف ایجاد شده است، فرایند نصب به حالت زیر است:

برای اولین قدم باید مخزن چراغ قبلی از سقف خارج شود و حفره کاملا پاک سازی شود تا آماده قرار گیری چراغ جدید باشد.

در گام بعدی و آخری چراغ جدید و ترمینال آن را وصل کرده و حال نصب به اتمام رسیده و قابل بهره برداری می‌باشد.

 

نصب هالوژن جدید

در بسیاری موارد باید فضای هالوژن در سقف ایجاد شود و این نوع نصب کردن مقداری پیچیده تر از جایگزینی می‌باشد. البته در ادامه مقاله در بخش‌ نصب هالوژن‌ها در انواع سقف بیشتر توضیح خواهیم داد اما حالا، به نکات عمومی که در انواع آن یکسان است اشاره می‌کنیم.

 

ایجاد حفره سقف با گرد برش

 

در نصب چراغ هالوژنی حتما می‌بایست با توجه به ابعاد چراغی که قصد نصب آن را دارید، سقف را برش دهید و برای این برش نیاز به دستگاهی به نام گرد بر می‌باشد.

 

برش سقف برای نصب هالوژن سقفی

 

پس از این که حفره‌ای در سقف به اندازه چراغ ایجاد شد می‌توان چراغ را متصل کرد و از آن استفاده نمود.

 

قرار دادن هالوژن سقفی در حفره

 

البته لازم به ذکر است نکته مهمی که در این موضوع وجود دارد، این است که نباید قطر سقف کمتر از یک سانتی متر باشد که با باز کردن‌های فنر‌های پشت هالوژن، سقف جمع شده و آسیب می‌بیند.

لازم است که اینجا محصولات چراغ هالوژن سقفی آریاترانور به شما پیشنهاد دهم که نصب بسیار آسانی دارند.

 

نصب هالوژن بر اساس نوع سقف

سقف‌های مختلف با داشتن متریال‌های متنوع سبب می‌شوند روند نصب گاهی متفاوت باشد؛ از این روی همانطور که پیش‌تر هم ذکر شد، به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت تا شما با مطالعه این مقاله به تمامی جوانب و جزئیات آموزش نصب هالوژن دید کلی داشته باشید و مسلط باشید.

نصب هالوژن بر روی سقف رابیتس

اگر کمی بر امور ساختمان سازی اشراف داشته باشید می‌دانید که سقف‌های رابیتس از نبشی میلگرد و رابیتس و غیره ساخته می‌شود و در نهایت لایه‌ای از گچ بر روی آن قرار می‌گیرد.

با دانستن این نکته که در این سقف‌ها میلگرد وجود دارد، در میابیم باید از قبل مرحله گچ‌کاری آن محل قرار گیری چراغ‌ها معیین شده و غلاف آن در سقف قرار گیرد.

با قرار دادن غلاف که قطعه ای فلزی است و بر اساس اندازه چراغ و قطر سقف انتخاب می‌شود، روند نصب به سادگی با انجام مراحل ذکر شده صورت می‌گیرد.

 

نصب هالوژن بر روی سقف رابیتس

 

 

نصب هالوژن در سقف MDF

سقف‌های ام دی افی از راجت ترین سقف‌های برای نصب چراغ هالوژنی می‌باشند. تنها کافیست با استفاده از گرد بر اندازه چراغ را در سقف ایجاد کرد و هالوژن را در آن جاگذاری کرد.

 

نصب هالوژن در سقف MDF

 

نصب هالوژن در سقف فلزی

سقف های کامپوزیتی یا فلزی، به دلیل استحکام بالایی که دارند می‌بایست با استفاده از فرز یا ابزار‌های این چنینی اندازه چراغ آن‌ها را خالی کرد و حفره قرار گیری چراغ را ایجاد کرد اما نیاز به غلاف و این دست قطعات در آن وجود ندارد.

نصب هالوژن در کناف

سقف‌های کنافی یا تایلی برای محصولات پنل 60*60 بسیار مناسب هستند و همواره امکان نصب آن‌ها در این تیپ سقف وجود دارد و بسیار آسان است. در مقاله نصب پنل  60 در 60 نیر این مسئله به صورت کامل بررسی شده است.

اما برای نصب چراغ‌های هالوژنی در این سقف‌ها می‌بایست در نظر داشت و دانست که، پس از پایان نصب دسترسی ما با بالای سقف از بین می‌رود و باید پیش از اتمام نصب سقف جایگاه هالوژن‌ها را بر روی تایل مشخص و آن‌ها را برش داد و تمهیدات لازم را انجام داد.

 

نصب هالوژن در کناف

 

نصب هالوژن بر اساس نوع فریم

علاوه بر این که نوع سقف بر روند نصب تاثیر گذار است، نوع فریم و قاب چراغ هالوژنی نیز بر انجام فرایند نصب آن موثر می‌باشد؛ که در این قسمت به همین مسئله‌ خواهیم پرداخت. البته اصول نصب تفاوتی ندارد و تنها با تفاوت در مدل‌های مختلف فریم و ساختار فیزیکی باید به نکاتی مخصوص به آن توجه کرد.

 

فریم ورقه سفید

 

این فریم‌ها که دارای قیمت مناسبی می‌باشند به طور جداگانه قابل خریداری هستند و اگر برای چراغ سقفی توکار خود قرار است از این فریم استفاده کنید حتما ابعاد لامپ را به خاطر داشته باشید.

این فریم‌ها دارای یک گیره نگه‌دارنده هستند، که لامپ را در خود حفظ می‌کنند و با استفاده از آن لامپ در فریم قرار می‌گیرد.

 

فریم ورقه سفید هالوژن سقفی

فریم دور رنگ

این فریم‌ها دارای یک ترانس جدا‌گانه می‌باشند و بدون لامپ عرضه می‌شوند. می‌توان لامپ‌های هالوژن با رنگ‌های مختلفی را بر روی آن نصب کرد اما این فریم‌ها از کیفیت مرغوبی برخوردار نیستند و عمر طولانی ندارند.

 

فریم سه حالته دور رنگی

این فریم‌های هالوژن بیشتر از نوع تزئینی هستند و برای تامین نور کاربرد ندارند و قادرند به 3 حالت نور آرایی را انجام دهند و روند نصب آن ‌ها نیز با مدل‌های قبلی تفاوتی ندارد.

 

فریم سه حالته دور رنگی هالوژن سقفی

 

فریم سوکتی

 

فریم سوکتی هالوژن سقفی

 

فریم‌های سوکتی در نو نوع موجود می‌باشند که شامل سوکت سوزنی و سوکت استارتی می‌باشد. نکته خاصی در مورد آن‌ها وجود ندارد و تنها مسئله دارای اهمیت این است که هنگام انجام فرایند نصب، باید از فشار‌های زیاد بر روی سوکت‌ها جلوگیری کرد تا آسیب ندیده و نورپردازی را به خوبی انجام دهند.

 

نصب فریم سوکتی هالوژن سقفی

 

نصب هالوژن بر اساس ساختار لامپ

با توجه به این که چراغ اس ام دی و COB و دیپ و بقیه انواع آن در نوع فریم تاثیری ندارند پس می‌توان گفت این که لامپ ال ای دی موجود در هالوژن از چه نوعی باشد، تاثیری در روند نصب لامپ ندارد و تنها باید با توجه به نوع کاربری، گزینه مناسب را انتخاب کرد.

 

حتما بخوانید: تولید کننده دانلایت

 

 

ملاحظات ایمنی در نصب هالوژن

همانند هر کاری که دارای بایدها و نباید‌هایی می‌باشد، نصب چراغ‌های هالوژنی نیز دارای ملاحظات ایمنی می‌باشد و این ملاحظات شامل موارد زیر می‌باشد:

اولین مورد این است که اگر چراغ دارای IP نبود، نباید از آن در فضای مرطوب استفاده شود؛ زیرا چراغ پس از گذشت مدت کوتاهی آسیب دیده و غیر قابل استفاده می‌شوند. پس زمانی که چراغ IP ندارد بهتر است فقط در فضاهای داخلی و in door استفاده شود.

دومین مورد این است نباید در فضاهایی که شعله مسقیم در فضا موجود است، نباید از این چراغ‌ها استفاده کرد زیرا مقاومت بالایی در آن‌ها برای حرارت وجود ندارد.

 

سخنی در انتها

حال با مطالعه این مقاله تمامی نکاتی که برای نصب لازم است را می‌دانید و اگر همچنان برای شما سوالی باقی مانده است، در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می شود در انتها مقاله نورپردازی سقف را مطالعه فرمایید

انواع هالوژن سقفی آریاترانور را ببینید
هالوژن سقفی
  • هالوژن سقفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *