آموزش, دانستنی ها, نورپردازی و روشنایی

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی و بررسی انواع مدل های آن

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی و بررسی قیمت و انواع مدل های پروژکتور ال ای دی در در بازار
هنگامی که نیاز به روشنایی گستره در محیط‌هایی با متراژ بالا داریم بهتری انتخاب برای تامین نور آن استفاده از پروژکتور می‌باشد. در این مقاله قصد دارین به شما کمک کنیم تا بتوانید متناسب با نیاز خود بهترین نوع پروژکتور را انتخاب کنید.  

چرا پروژکتور ال ای دی بخریم؟

چرا پروژکتور ال ای دی بخریم از آن‌جایی که شار نوری خروجی از پروژکتور‌ها بسیار بالاتر از لامپ‌های معمولی است، طبیعی است که مصرف انرژی الکتریسیته آن‌ها نیر به تبع بالاتر از انواع لامپ و چراغ‌ ال ای دی  باشد. پس با این حساب باید از محصولاتی استفاده شود که حداقل در میان انواع خود کمترین میزان مصرف را دارا باشد. پروژکتور‌های ال ای دی دارای مصری 85 درصد کمتر از دیگر نمونه‌های پروژکتوری هستند و علاوه بر این بهره نوری بالاتری نیز دارند. پس می‌توان گفت مناسب ترین انتخاب برای پروژکتور، نوع ال ای دی آن است که البته خود همین پروژکتور‌های ال ای دی نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.  

راهنمای انتخاب پروژکتور مناسب

هنگامی‌که می‌خواهید برای خرید پروژکتور ال ای دی مورد نظر خود اقدام کنید، لازم است به نکاتی توجه کنید که تاثیر به سزایی در راندمان و کارایی محصول برای شما خواهد داشت و می‌توانید با در نظر گرفتن‌ این موارد چشمه نوری متناسب با نیاز خود فراهم آورید.

مشخص کردن نوع فضا

پیش از هرچیز در هنگام خرید می‌بایست نوع کاربری محصول مشخص باشد، به این معنا که بدانید قرار است از این پروژکتور در چه فضایی استفاده شود و چند ساعت در روز روشن بماند، همچنین باید نکاتی از قبیل نوع آب و هوای محیط و سر پوشیده یا باز بودن فضا را نیز در انتخاب محصول مورد نظر خود اعمال کنید.

زاویه تابش پروژکتور ال ای دی

زاویه تابش میزان گسترش نور را برای شما مشخص می‌کند، زاویه با یکای درجه بیان می‌شود و هرچه عدد آن بزرگ‌تر باشد به این معناست که پروژکتور فضای بیشتری را رون می‌کند و به همین ترتیب هرچه کمتر باشد محیط کوچکتری را روشن می‌نماید. توصیه می‌شود اگر قصد خرید پروژکتوری را دارید که قرار است در فاصله‌ای نزدیک به زمین و ارتفاعی کوتاه نصب شود، زاویه تابش آن، بالا تر از 90 و اگر قرار بود در ارتفاع بالا تری نصب شود زاویه کمتر از 90 درجه نیز مناسب است.

رنگ نور

پروژکتور‌های RGB که دارای قابلیت کنترل رنگ هستند، در رنگ‌های مختلفی وجود دارند که بیشتر کاربرد تزئینی دارند؛ اما پروژکتور‌های معمولی بیشتر در رنگ آفتابی و مهتابی در دسترس می‌باشد. لازم به ذکر است به طور کلی رنگ نور محصولات LED با واحد کلوین و دمای رنگ مشخص می‌شود، که با این حساب پروژکتور‌های 2700 کلوین نور زرد و 6500 کلوین دارای نور سفید هستند که مصرف‌کنندگان می‌توانند با توجه به نیاز خود و محیطی که قرار است در آن از پروژکتور استفاده کند، رنگ مورد نظر را برگزیند. در کل نور‌هایی تا دمای حدود 3000 کلوین برای باغ‌ها یا مکان‌هایی که فضای صمیمی و دوستانه دارند مناسب است و نور طبیعی که دمایی حدود 4000 کلوین دارد برای محیط‌ های کاری کاربری است اما دمای رنگ 5000 کلوین به بالا به علت نور سرد و بسیار روشن بیشتر برای مصارف امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتخاب پروژکتور برای فضای باز

پروژکتور فضای باز همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد زمانی که قصدخرید پروژکتور دارید حتما باید نوع کاربری و محل نصب آن را بدانید، پروژکتور‌هایی که قرار است در فضای باز نصب و به بهره برداری برسند لازم است دارای مقاومت بالایی در مقابل گرد و غبار باران و رطوبت و حتی آسیب‌های فیزیکی باشد. و گرنه بعد از مدتی پروژکتور خریداری شما دچار چشمک زدن می شود و شما باید به دنبال علت چشمک زدن پروژکتور ال ای دی خود باشید.

انتخاب پروژکتور برای فضای بسته

پروژکتور فضای بسته اگر بناست از منبع نوری مثل پروژکتور که دارای شار نوری بسیار بالایی می‌باشد در فضایی بسته استفاده کنید، خوب است بدانید شار‌های نوری بالا چراغ صنعتی به مرور زمان سبب آسیب دیدن چشم انسان می‌شوند، البته نه به این معنا که نباید از پروژکتور در فضای بسته استفاده کرد بلکه به این معنا که باید پیش از خرید و نصب و راه اندازی پروژکتور دانست فضایی که قرار است در آن از این چشمه نوری استفاده شود به چه میزان روشنایی نیاز دارد.

توجه به ساختار و کیفیت قطعات هنگام خرید پروژکتور ال ای دی

قطعات استفاده شده در ساختار هر پروژکتور مشخص کننده طور عمر و کیفیت نور ساطع شده از آن است پس در هنگام خرید حتما به مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنین توجه داشته باشید تا پروژکتوری مرغوب و با راندمان بالا و عمر طولانی خریداری کنید.

درایور

درایور پروژکتور اثرات درایور‌ها و مرغوب یا نامرغوب بودن آن‌ها در چند قسمت قابل رویت و مشاهده است: 1. اگر درایور نامرغوب باشد PF یا رانمان پروژکتور نیز پایین خواهد بود و مقدار کمی از توان ورودی برای روشن شدن به کار گرفته می‌شود و مابقی آن به صورت گرما تلف می‌گردد. 2. اگر درایور یا همان منبع تغذیه نامرغوب و غیر استاندارد باشد پس از مدتی پروژکتور دچار افتا کیفیت نور، سوسو یا چشمک زدن می‌شود و حتی در مواردی سبب از کار افتادن پروژکتور می‌شود. پس حتما به این قطعه و کیفیت آن توجه داشته باشید.

هیت سینک

هیت سینک آلومینیومی هیت سینک قطعه ای است که وظیفه مدیریت گرمای ایجاد شده در چراغ را به گردن دارد و با این‌که در پروژکتور‌های ال ای دی به نسبت گرمای کمتری تولید می‌شود اما با تجمع و عدم دفع همین گرمای اندک به ساختار پروژکتور آسیب وارد می‌شود. امروزه بهترین نوع هیت سینک‌ها از جنس آلومینیوم می‌باشند که هم وزن کمی دارند و هم به بهترین شکل گرما را دفع می‌کنند.

قطعات الکترونیکی

LEDها، مقاومت‌ها، آی سی‌ها و… همه از چیپ‌هایی هستند که بر روی برد الکترونیکی موجود در پروژکتور ال ای دی نصب می‌شوند و در تولید نور نقش موثری دارند. در پروژکتور‌های SMD این قطعات به وسیله دستگاه‌های تمام اتوماتیک به PCB برد نصب می‌شوند و در نتیجه خبری از خطاهای انسانی در آن برد آن‌ها نیست و کیفیت ساخت بالاتری دارد. اگر مبحث فناوری SMD برای شما جالب است و علاقمند هستید که در مورد آن بیشتر بدانید، مطالعه مقاله اس ام دی چیست؟ پیشنهاد ما به شماست.

بدنه پروژکتور ال ای دی

قاب پروژکتور قاب محصول به خصوص محصولاتی که بناست در فضای باز نصب شوند، باید دارای مقاومت بالایی در برابر آسیب‌های فیزیکی، باد و باران داشته باشد. از این روی توجه کنید که پروژکتور خریداری شده دارای تست IP باشد. این تست نشان دهنده میزان مقاومت محصول در برابر آسیب‌های فیزیکی می‌باشد.

توان مصرفی و بازده نوری

بازده نوری با واحد لومن بر وات مشخص می‌شود به این معنا که در ازای مصرف یک وات چند لومن شار نوری از پروژکتور یا هر چشمه نور خارج می‌شود. طبیعتا با این حساب هرچه نسبت شار نوری خروجی به توان مصرفی ورودی بیشتر باشد بازده نوری بالاتر و کیفیت محصول نیز بهتر می‌باشد. دسته پروژکتور ال ای دی آریاترانور را حتما ببینید و به شما این اطمینان را می دهیم که تمام مواردی که در بالا ذکر شد را این محصولات دارا هستند  

انواع پروژکتور ال ای دی

امروزه با شناسایی نیاز مصرف کنندگان و ایجاد رفاه بیشتر و حق انتخاب مناسب تر برای آن‌ها انواع مختلفی از پروژکتور‌ها به بازار جهانی عرضه شده‌اند و هرکدام دارای کاربری منحصر به فرد خود هستند. در این قسمت از متن به بررسی انواع پروژکتورهای LED و نوع کاربری آن‌ها خواهیم پرداخت.

پروژکتور LED

پروژکتور LED این سری پروژکتور‌ها کم مصرف ترین انواع منابع نور با شار نوری بالا هستند که به نسبت هم رده‌های خود روشنایی ملایم تری ایجاد می‌کنند و برای فضا‌های بسته مناسب هستند؛ از نکات مثبت این پروژکتور می‌توان به روشن شدن آنی و رسیدن به حداکثر میزان نور دهی در کسری از ثانیه اشاره کرد. این پروژکتور‌ها با روشن و خاموش شدن دچار افت کیفیت نمی‌شوند و عموما بیش از 10 سال بدون اختلال تامین روشنایی می‌کنند.

پروژکتور COB

پروژکتور COB این محصولات شار نوری بالا در کنار مصرف انری اندک را دارا هستند و به نسبت پروژکتور‌های LED فضای بیشتر و گسترده تری را به واسطه شار نوری بالاتر خود روشن می‌دارند. گرمای تولید شده در این پروژکتور‌ها نیز حتی کمتر از پروژکتور‌های ال ای دی می‌باشد و بنا بر نوع تابش پرتو‌ها بیشتر در فضا‌های باز در اتفاع بالا نصب می‌شوند.

پروژکتور SMD

پروژکتور SMD این پروژکتور‌ها دارای جدید ترین تکنولوژی در ساخت برد الکترونیکی خود هستند که همان طور که اشاره شد، در ساخت و مونتاژ برد آن نیروی انسانی دخالتی ندارد و مونتاژ تماما اتوماتیک انجام می‌شود، پروژکتورهایی که با استفاده از این تکنولوژی به تولید می‌رسند علاوه بر کیفیت ساخت بالاتر و عمر مفید بیشتر ،گرمای کمتری نیز تولید می‌کنند و همچنین مصرف انرژی در آن‌ها بسیار بیشتر می‌باشد. پروژکتور‌های SMD برای روشن ساخت فضا‌های گسترده و محیط‌های پهناور گزینه بسیار مناسبی است زیرا در مقایسه با پروژکتور‌های COB هم وات و هم شار گستره روشنایی بیشتری دارند. در ادامه چند مدل پروژکتور اس ام دی به شما معرفی می کنیم که از لحاظ مدل و وات باهم فرق می کنند

پروژکتور 100 وات اس ام دی

پرژکتور ال ای دی 100 وات pb600 این پروژکتور ها توان مصرفی 100 وات دارند و بیشتر در مصارف نورپردازی فضای باز مورد استفاده قرار میگیرند. آریاترانور داری 3 نوع پروژکتور 100 وات است که با مراجعه به دسته آن می توانید آن را مشاهده کنید

پروژکتور 200 وات

پروژکتور ماژولار ال ای دی 200 وات این یکی از مدل های پروژکتور 200 وات است که توسط شرکت آریاترانور تولید می شود.

پروژکتور 300 وات

این نیز یکی از مدل های پروژکتور 300 وات است که توسط شرکت آریاترانور تولید می شود

پروژکتور خطی

پروژکتور خطی پروژکتور‌های خطی یا جت لایت‌ها بیشتر در حوزه نورپردازی نمای ساختمان‌ها کاربرد دارند و در دسته پروژکتور‌های LED قرار گرفته اند. نور ساطع شده از این پروژکتور‌ها به صورت نوار به بیرون تابیده می‌شود.

پروژکتور وال واشر

پروژکتور وال واشر وال واشر‌ها نیز همانند پروژکتور‌های خطی نور را به صورت نوار به بیرون ساطع می‌کنند با این تفاوت که پهنای این نوار در وال واشر‌ها بیشتر می‌باشد. این محصول نیر غالبا در نورپردازی نمای ساختمان‌ و همچنین مکان‌های تاریخی کاربرد دارد و در دسته پروژکتور‌ها LED قرار گرفته است.  

جمع بندی

در این مقاله سغی شد تمام مطالب پیرامون خرید پروژکتور ال ای دی را به شما منتقل کنیم و هر آنچه که لازم است که قبل از خرید یک پروژکتور ال ای دی بدانید را به شما گفتم امیداوریم که اطلاعات کافی به دست آورده باشید و نطرات و سوالات خود را در کامنت ها برای ما ارسال کنید. در انتها نیز اگر علاقه مند به مطالب نورپردازی فضا های باز  هستید به شما پیشنهاد میکنیم که مقاله نورپردازی شهری را مطالعه کنید.  
انواع پروژکتور ال ای دی را از آریاترانور تهیه کنید
پروژکتور ال ای دی
  • پروژکتور ال ای دی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *