پروژکتورها منابع نوری با شار بسیار بالا هستند که، در محیطهای مختلفی نصب و راه اندازی میشوند. نوع ال ای دی این محصولات، امروزه با توجه به مصرف انرژی کمتر و نور با کیفیت تر به نسبت پرژکتورهای متال هالید و غیره، مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفتهاند.
از این روی بر این آمدیم که مقالهای در خصوص انواع مختلف پروژکتورهای ال ای دی و آموزش نصب و راه اندازی آن آماده کرده و در اختیار شما قرار دهیم؛ تا کمکی در روند راه اندازی باشد. در این مقاله با مکانهایی که پرژکتورها در آن قابل نصب هستند و شیوه نصب و همچنین ملاحظات ایمنی مربوط به آن، آشنا خواهید شد.
پروژکتورها در چه فضاهایی نصب میشوند؟
پرژکتورها در دسته بندی منابع نوری out door یا خارجی قرار دارند و بسته به نوع پروژکتور ال ای دی در مکانهایی مثل ورزشگاهها یا فضای بیرونی یا محوطه سازمانها، مجتمعها و دیگر فضاهای نیازمند شار نوری بالا قابل استفاده هستند.
انواع نورافکنهای ال ای دی شامل موارد زیر میباشد؛ که برای هرکدام نیز مثالی از به کار گیری آورده شده است:
-
پروژکتور SMD:
پروژکتور ال ای دی اس ام دی بیشتر باید در فضاهایی که مساحت تحت پوشش روشنایی گسترده است و نیازی به نورپردازی تاکیدی وجود ندارد، استفاده میشود. به عنوان مثال نورپردازی ورزشگاهها که باید به صورت یک نواخت و بدون سایه باشد و مساحتی گسترده را نیز تحت پوشش دارد، بهتر است با استفاده از پروژکتورهای SMD صورت گیرد.
-
پروژکتور COB:
در بسیاری فضاها استفاده از پروژکتور، به منظور در دسترس داشتن شار بالایی از نور، به صورت تاکیدی است تا به سوژهای دلخواه تابیده شود. به عنوان مثال در محوطه زندانها به جز نورپردازی عمومی، با استفاده از پروژکتورهای ال ای دی با پایههای متحرک، نورپرتازی تاکیدی نیز انجام میشود تا سوژهها و قسمتهای خاصی از آن فضا روشنتر و واضح تر از بقیه دیده شود.
روش نصب پرژکتور ال ای دی
اگر بخواهیم به طور خلاصه طریقه نصب این پروژکتورها بر روی سطوح مختلف، بررسی کنیم، باید به این صورت عمل کنیم:
قطع برق
پیش از هرچیز برای اطمینان از ایمنی باید، برق قسمتی که بنا است پروژکتور بر روی آن نصب شود را قطع کنیم تا از خطرات برق گرفتی در امان باشیم.
نصب دستک
در مرحله دوم دستک را با استفاده از پیچها و رول پلاکهای بلند به دیوار یا سطحی مستحکم متصل میکنیم. دستک دارای متریالی از جنس فلز آهن است و دارای استحکام بالایی میباشد تا به خوبی قادر به تحمل وزن پروژکتور باشد. این قطعه معمولا برای نصب شدن بر سطوح مختلف دارای سه سوراخ در بدنه خود است که میتوان رول پلاکها را از آن قسمت به دیوار متصل کرد.
برق کشی و سر بندی
لازم است حتما از کیفیت کابلهایی که برای برق کشی پروژکتور استفاده میکنید مطمئن باشید تا با گذشتن مدت کوتاهی مجبور به تعویض آنها نشوید.
در مرحله سوم پس از این که کابلها را متصل کردید، باید با دقت بالایی، سربندی کابلها را به صورت درست انجام دهید؛ مقدور است برای اطمینان بیشتر حتی از جعبه تقسیم نیز در این مرحله استفاده کنید و با اب بندی آن از نفوذ آب به کابلها و خطرات ناشی از آن جلو گیری کنید.
حال با تنظیم زاویه تابش نور پروژکتور میتوان از نورپردازی با آن بهره برد.
ملاحظات ایمنی هنگام نصب پروژکتور
اولین ملاحظه باید در زمان حمل و نقل پروژکتور انجام شود. به این صورت که باید توجه داشت که این منابع نوری شار بالا، در قسمت فوقانی خود دارای شیشه هستند و بنابر این از برخورد ضربات محکم بر روی آن، باید جلوگیری شود.
برای دومین مورد خوب است که پروژکتور حتی اگر دارای IP هست هم، در فضاهایی نصب شود که به دور از باد و باران است تا عمر مفید آن افزایش یابد. در خصوص این مسئله مقالهای با عنوان تعمیر پروژکتور ال ای دی تالیف شده است که میتوانید علل آسیب دیدن آنها و همچنین راه های تعمیرش را، مطالعه کنید.
به عنوان سومین و آخرین ملاحظه ایمنی، توجه داشته باشید که وقتی بدنه پروژکتور خیس است، از برخورد فیزیکی با آن خودداری کنید.
جمع بندی
پروژکتورهای ال ای دی دارای بدنه ای از جنس آلومینیوم اکسترود هستند که، ساختار فیزیکی و شیمیایی این متریال، موجب میشود عمر بدنه بالا رود و در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت داشته باشد اما در هر صورت بهتر است در مکانهایی استفاده شوند که درصد کمتری از باد و باران به آن برسد.
باری، اگر همچنان نکتهای به نظر شما میآید که به آن پرداخته نشده است، در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اگر به مباحث نصب و راه اندازی محصولات روشنایی مختلف علاقمند هستید مطالعه مقالات آموزش نصب پنل ال ای دی و آموزش نصب مهتابی اف پی ال پیشنهاد ما به شماست.