محصولاتی از آریاترانور که میتوانید برای نورپردازی بیمارستان از آن استفاده کنید
هالوژن سقفی
- هالوژن سقفی
- پنل ال ای دی
نور ریشهای عمیق در زندگی انسان تنیده است و امروزه نورپردازی بهینه مکانهای مختلف دغدغه وی میباشد. روشنایی بیمارستان از مسائلی است که همواره لازم است با دقت و ریز بینی انجام شود. زیرا بسیاری از باکتریها و قارچهای بیماریزا در محیطهای تاریک و نمناک رشد میکنند و بیمارستان مراکز درمانی میبایست عاری از هرگونه موارد تشدید کننده بیماری یا بیماری زا باشد.
باری، با ما تا انتها همراه باشید تا از استانداردهای نورپردازی بیمارستان و روش محاسبه میزان نور مناسب در سطوح مختلف بیمارستان، آشنا شوید و از خطرات ناشی از سهل انگاری در نورپردازی جلوگیری کنید.
همانطور که پیش تر ذکر شد نورپردازی بیمارستان از اهمیت بالایی برخوردار است و همه اقدامات مربوط به نورپردازی آن میبایست اهدافی را دنبال کنند.
اولین بخشی که بیمار و همراهان او میبینند و با آن برخورد میکنند، راهرو و ورودی است، که تاثیر بسیاری بر حس افراد به محیط دارد. با توجه به این نکته باید در انتخاب رنگ نور دمای آن را بالاتر از 3000 کلوین و همچنین CRI بالای 80 را در نظر داشت؛ تا حس سرزنگی و درخشندگی به فرد القا شود. از آنجایی که بخشهایی مثل پذیرش و اتاق انتظار در این قسمت قرار دارد و عموما هم پنجره ای ندارد؛ نقش نورپردازی پر رنگ تر میشود.
پیشنهاد می شود برای نورپردازی این فضا از پنل ال ای دی استفاده نمایید.
در اتاق معاینه باید نکات متعددی برای نورپردازی مورد بررسی قرار بگیرند. به عنوان مثال مریض هنگام ورود باید احساس امنیت و آرامش داشته باشد، که این حس با استفاده از نورهای روشن به وی القا میشود؛ و یا همانطور که از نام این اتاق پیداست برای معاینه است و باید نور کافی برای دیدن جزئیات وجود داشته باشد و CRI بالای چشمه نور نیز حتما بررسی شود که بالا تر از 85 باشد و بافت را به رنگ واقعی خود نشان دهد.
بیشتر مراجعین بیمارستانها و مراکز درمانی، افراد مسن هستند. نورپردازی تاقهای بستری در بیمارستانها نیز با توجه به این موضوع بیشتر به صورتی انجام میشود که افراد مسن در آن احساس آرامش داشته باشند.
برای این مسئله لازم است حتما محصولات استفاده شده برای روشنایی به طور مستقیم به سوژهها تابیده نشوند و همچنین قابلت کنترل شدت نور داشته باشند.
و بهترین پیشنهاد برای نورپردازی افراد مسن در بیمارستان استفاده از چراغ هالوژن سقفی است.
حساس ترین بخش هر بیمارستان اتاق جراحی آن است که محصولات روشنایی آن نیز به همین ترتیب باید دارای ویژگیهای خاصی باشند. نور آنها نباید دارای درخشندگی بیش از حد باشد و در عین حال حتما باید CRI تقریبا صددرصدی داشته باشد تا رنگ و ساختار بافتها به خوبی دیده شوند.
در نورپردازی اتاق عمل بیمارستان نباید هیچ سایهای باقی بماند و حتما به صورت کامل نور همه نقاط را باید تحت پوشش قرار دهد تا از رشد باکتریها و کاهش دید جراح و پرستاران جلوگیری شود.
همچنین چراغهایی با شار نوری بسیار بالا به صورت متحرک در این اتاق موجود است که آن هم به علت نزدیک بودن به بیمار و پزشک نباید حرارت بالایی از خود ساطع کند.
هدفهای تامین روشنایی محیط درمانی:
-
حفظ سلامت افرادی که در محیط قرار دارند:
-
سهولت در فعالیت و انجام کار پرسنل:

-
ایجاد فضای آرامش بخش برای پرسنل و بیماران:
-
رفاه بیشتر کارکنان و بیماران:
استانداردهای روشنایی بیمارستان
هرگاه صحبت از استاندارد باشد، به این معناست که ایدهآل کار چگونه است و زمانی که به چه صورتی انجام شود؛ در بهترین حالت خود قرار دارد. نورپردازی بیمارستان نیز علاوه بر این که دارای هدفهای مشخصی میباشد، استانداردهایی هم برای آن وجود دارد که در راستای رسیدن به اهداف مشخص شدهاند. در این بخش از متن به بررسی این موارد میپردازیم تا کمکی برای انتخاب بهینهتر برای مراکز درمانی باشیم.-
بهداشت نور محصولات روشنایی استفاده شده:
-
عدم ایجاد حرارت بالا توسط چراغ:
-
میزان THD مناسب:
-
میزان CRI مناسب:
-
مصرف بهینه برق:

-
عمر مفید طولانی

-
همگام سازی نور محیط با نوع کاربری آن
محاسبه روشنایی بیمارستان
همانند سایر مکانها، بیمارستانها و مراکز درمانی نیز دارای نقشه روشنایی هستند که با در اختیار داشتن این نقشه میتوان آگاهی خوبی بر میان لوکس مورد نظر برای نور پردازی عمومی پیدا کرد. البته به جز مبحث نورپردازی عمومی، در این چنین فضاهایی نورپردازیهای تاکیدی و غیره بسیار وابسته به بخش هستند. در ادامه این مطلب به نحوه نورپردازی در قسمتهای مختلف بیمارستان از راه رو تا اتاق عمل میپردازیم.روشنایی بخشهای مختلف بیمارستان
روشنایی راهرو ورودی بیمارستان:

روشنایی اتاق معاینه بیمارستان:

نورپردازی اتاق افراد مسن در بیمارستان:

روشنایی اتاق عمل:
