امروزه با پر اهمیتتر شدن فرایند کاهش مصرف انرژی در سازمانها و اماکن تجاری و حتی مسکونی باید به سمت محصولاتی برویم که ما را در اجرای این هدف یاری نماید و با توجه به این مسئله، پنل ال ای دی که انواع مختلفی دارد و هرکدام دارای ویژگیهای خاص خود میباشند میتوانند کمک شایانی به ما بکنند. در این بخش از متن چند مدل از آن هار را معرفی و توضیحات مختصری در خصوص آن خواهیم داد.
پنل ال ای دی 60 در 60
این نوع از پنل ال ای دی غالبا هم به صورت روکار و هم به صورت توکار قابل استفاده هستند که نکته بسیار حائز اهمیتی برای یک چراغ مناسب میباشد. در روند تولید این محصولات از فناوری SMD استفاده شده است؛ که این امر سبب میشود عمر این محصولات دوچندان شده و گستره پخش نور آن افزایش یابد.
حتما بخوانید: تولید کننده پنل ال ای دی 60*60
پنل 60 در 60 در توانها و شارهای مختلفی به تولید رسیدهاند که خوب است پیش از خریداری محصول مورد نظر، شار نووری مورد نیاز محیط تحت نورپردازی اندازه گیری شود و سپس با در نظر گرفتن نور مورد نیاز چراغ متناسب با آن خریداری گردد.
مقاله آموزش نصب پنل ال ای دی 60*60 را حتما بخوانید
پنل ال ای دی (led) اسم ام دی 30*30
این سری پنلهای ال ای دی نیز همخانواده همان پنلهای 60 در 60 میباشند و از لحاظ ساختاری تفاوت چندانی با آنها ندارند وتنها نکته متفاوت آنها طول ضلعشان میباشد که 30 سانت است و همچنان هم به صورت چراغ سقفی روکار و هم به صورت توکار قابل نصب میباشد. اشاره به این مسئله نیز خالی از لطف نیست که عموما برای نصب این چراغها به حفرههای عمیق نیاز نیست و همچنین علاوه بر نصب بر روی سقف های معمولی میتوان آنها را در داخل یا خارج سقفهای کاذب نیز نصب کرد و مورد استفاده قرار داد.
پیشنهاد می شود محصول پنل 30 در 30 آریاترانور را مشاهده کنید.
پنلهای سقفی دور شیشهای مربع و دایره
پنلهای دور شیشهای دارای ساختاری منحصر به فرد و زیبا هستند که تنها به حالت توکار قابل نصب میباشند. ساختار آنها به گونه ای طراحی شده است که هنگام روشن بودن آنها هالهای از نور در حاشیه شیشهای آن نقش میبندد و جلوه آن را باشکوه تر میکند.
این محصولات ظاهری شبیه به چراغ هالوژن سقفی یا همان دانلایتها را دارند با این تفاوت که در دانلایتها از حاشیه شیشهای خبری نیست.
پنل سقفی توکار با قابلیت تغییر سایز( ریگلاژی)
این سری پنلها نیز به حالت توکار قابل نصب هستند و در توانها و شار نوریهای متنوعی در رنگهای آفتابی و مهتابی به تولید و طراحی رسیدهاند.
پنلهای ریگلاژی دارای شکل ظاهری دایرهای میباشند و در قسمت پشتی خود دارای گیرههایی هستند که زمانی که با حفرههای کوچک یا غیر استاندارد رو به رو باشید میتوانید از این سری از چراغ سقفی نوکار استفاده کنید و اندازه فرو رفتگی در حفره را با استفاده از این گیرهها هماهنگ کنید و به راحتی نصب و بهره برداری کنید.
پنل سقفی روکار مستطیلی
پنل سقفی روکار مستطیلی با توجه به نیاز مصرف کنندگان در شدت نوریهای مختلف قابل استفاده میباشند. برخی از این نوع چراغ ال ای دی با استفاده از تکنولوژی COB و برخی نیز با تکنولوژی SMD به تولید رسیدهاند.اما مدلهای قدیمیتر آنها با لامپهای پرمصرف روشن میشدند و بهینهگی لامپهای ال ای دی را ندارند.
در سالهای اخیر و به خصوص در سال 2021 با پررنگ تر شدن اهمیت کاهش مصرف برق در ادارات بهتر است به جای استفاده از لامپهای پرمصرف در پنلهای ال ای دی روکار از نوع ال ای دی آن استفاده شود تا در هزینههای جاری و حفظ محیط زیست نیز کوشا باشیم.
پنل سقفی توکار سرامیکی
بدنه این نوع پنلها غالبا از دوبخش تشکیل شده است، بخش داخلی آن که قطعات الکترونیکی در آن قرار میگیرند از جنس آلومینیوم میباشد و قسمت خارجی بدنه آن از جنس سرامیک میباشد.
پنلهای سقفی توکار سرامیکی نیز قابلیت نصب بر روی سقفها کاذب را دارا هستند و روند نصب آنها نیز بسیار ساده میباشد و بیشتر جهت استفاده نورپردازی فضای اداری قرار میگیرند.
این محصول در دو شکل گرد و مربعی و در رنگهای آفتابی و مهتابی در توانهای مصرفی مختلف تولید و طراحی شده و به بهره برداری رسیدهاند.
پنل ال ای دی سه حالته
پنلهای ال ای دی سه حالته که به تازگی بسیار مورد توجه همگان قرار گرفتهاند و به حالت دکوراتیو بیشتر مورد استفاده میشوند. نور تولید شده از این سری چشمههای نوری دارای یکنواختی میباشد و پرتوهای تابیده شده ملایم هستند.
شکل ظاهری آنها غالبا به حالت دایره میباشد و از یک دایره داخلی و یک دایره بیرونی تشکیل شده است که هرکدام دارای قابلیت پخش نور هستند و رنگ نور آنها باهم متفاوت است.
علت اینکه به آنها را پنلهای ال ای دی سه حالته مینامند این است که نور آنها به سه شکل قابل تابش میباشد به این صورت که میتوان دایره داخلی را روشن و حاشیه آن را خاموش کرئ و یا بلعکس دایره درونی را خاموش و حاشیه آن را روشن نگاه داشت و در حالت سوم نیز میتوان هر دو را به صورت همزمان روشن کرد.
به عنوان مثال اگر پنل سه حالته شما دور بنفش باشد. در حالت اول دایره داخلی آن به رنگ سفید روشن و حاشیه آن به رنگ بنفش خاموش است. در حالت دوم تنها حاشیه بنفش روشن است و در حالت سوم حاشیه بنفش به همراه نور سفید تابش را انجام میدهند.
معمولا این محصولات بیشتر جهت نورپردازی منزل مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربرد های پنل سقفی LED SMD
چراغهای سقفی ال ای دی که با نام چراغ تایلی نیز معرفی میشود. استفاده گسترده ای دارد و بیشتر در نورپردازی سقف مورد استفاده قرار میگیرند.
به عنوان نمونه یکی از بهترین مکانها برای استفاده از پنل 60 در 60 72 وات مکانهای اداری و تجاری است. که نیازمند نور فراوان هستند. همچنین در مکانهایی مثل سرویسهای بهداشتی و راه روها نیز میتوان از نوع پنل سقفی 30 در 30 آنها استفاده کرد که دارای ابعاد کوچکتری میباشد.
انواع مدل پنل ال ای دی سقفی را در دسته چراغ اداری ما ببینید.
قیمت انواع پنل ال ای دی
قیمت پنلهای ال ای دی به عوامل مختلفی وابسته است و نمیتوان هزینه واحدی برای خرید آنها در نظر گرفت. علاوه بر این که مدلهای مختلف پنلهای ال ای دی سقفی دارای قیمتهای متنوعی هستند و با در نظر گرفتن ابعاد آنها که هرچه بزرگتر باشند قیمت آنها بالاتر میرود، در مدلها یکسان نیز با در نظر گرفتن نوع متریال استفاده شده در چراغ، تعداد چیپهای استفاده شده و عوامل مختلف دیگر قیمت آنها یکسان نمیباشد.
روند تولید پنل سقفی LED
مراحل تولید توسط هر تولیدکننده ممکن است به روشهای مختلف و متنوعی انجام پذیرد، اما در نهایت تمامی آنها پنلهای سقفی میباشند و ما در این قسمت به بررسی مراحلی میپردازیم که در تمامی خطوط تولید تقریبا به صورت مشابه انجام میشود.
برد الکترونیکی
بسته به نوع برد الکترونیکی استفاده شده در این محصولات که از نوع SMD باشد یا COB چیپها بر روی آن چیده میشوند که تعداد آنها با توجه به شار نوری خروجی مورد انتظار تغییر میکند و هرچه شار نوری مورد نیاز بیشتر باشد تعداد چیپها و ال ای دیهای مورد نیاز نیز افزایش مییابد. اگر برد استفاده شده با تکنولوژی SMD به تولید رسیده باشد تمام روند تولید آن به وسیله دستگاه انجام میگیرد و نیروی انسانی نقشی در مونتاژ آن نخواهد داشت.
بدنه چراغ
پس از این که برد الکترونیکی محصول به طور کامل مونتاژ و قابل استفاده شد نوبت به تولید بدنه چراغ میرسد.
بدنه پنل سقفی ال ای دی در ابعاد مختلف و همچنین جنس بدنه مختلف به تولید میرسد.
اگر بدنه محصول از جنس فلز باشد ورقه آهنی یا آلومینیومی آن با توجه به ابعار برش خورده و جوشکاری میشود و به واحد رنگکاری خط تولید می رود تا رنگ آمیزی شود و پس از خشک شدن آن برد الکترونیکی محصول و لایه ای که بر روی آن قرار میگیرد که ممکن است از جنس شیشه یا تلق باشد تعبیه شده و فرایند تولید به مرحله تست و بازرسی و درنهایت به بهرهبرداری میرسد.
اگر بدنه تولید شده از جنس پلاستیک ABS باشد مرحله محصول نهایی وزن کمتری خواهد داشت و قالب گیری آن با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
پنل ال ای دی COB بهتر است یا SMD؟
نمیتوان گفت که SMD بهتر است یا COB اگر مقصود شما در نورپردازی پخش گسترده نور باشد بهتر است از چراغهایی استفاده شود که با استفاده از تکنوولوژی اس ام دی به تولید رسیده اند و اگر برای نورپردازی به پنلی احتیاج دارید که نور را به صورت متمرکز تر و با پراکندگی کمتری ساطع کند، استفاده از پنلهای COB پیشنهاد میشود.
اما در کل بردهای الکترونیکی COB به دلیل تراکم بیشتر چیپها به سرعت داغ شده و به هیت سینک قوی تری احتیاج دارند و در کل عمر مفید آنها در مقایسه با همنوع مشابه SMD کمتر میباشد.
پیش از هر عملی اطمینان حاصل کنید که کلید برق خاموش و جریان برق قطع شده باشد تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود، در گام نخست لازم است محلی که که میخواهید چراغ را بر روی آن نصب شود مشخص کنید.
در مرحله بعد با توجه به این که چراغ بناسب به حالت روکار نصب شود یا توکار روند نصب را ادامه دهید. اگر چراغ توکار بود لازم است با توجه به قسمتی از محصول که باید به داخل سقف وارد شود حفره ای جدا سازی کنید و چراغ را در آن حفره نصب کنید؛ ترانس را به برق متصل کرده و آن را ثابت کنید و حالا میتوانید جریان برق را برقرار م پنل ال ای دی را روشن کنید.
اگر میخواهید پنل به صورت روکار نصب شود کافیست پس از قطع جریان برق و مشخص کردن محل قرار گیری پنل، آن را با استفاده از رول پلاک به سقف متصل کنید.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد فناوری اس ام دی مقاله اس ام دی چیست را مطالعه کنید.
آیا پنل ال ای دی قابل تعمیر است؟
چراغهای ال ای دی به طور کلی هزینه بالایی برای تعمیرات ندارند و کمتر موقعیتی پیش میآید که به تعمیرات اساسی احتیاج پیدا کنند؛ اما در پنلهای ال ای دی SMD سقفی همواره قابل تعمیر هستند. اگر بدنه آسیب دیده باشد با تعویض بدنه و اگر برد آسیب دیده باشد با تعویض برد. حتی اگر تنها قسمتی از برد الکترونیکی محصول آسیب دیده باشد میتوان چیپهای آسیب دیده را تعمیر و یا تعویض کرد و دوباره از پنل ال ای دی اس ام سقفی استفاده کرد.
جمع بندی
در این مقاله به برسی انواع پنل ال ای پرداختیم و تمامی مدل های این نوع چراغ سقفی را برای شما توضیح دادیم و امیدوارم از خواندن این مطالب استفاده کرده باشید و متناسب با نوع فضا خود بتوانید بهترین نوع پنل ال ای دی را خریدای کنید.
به شما پیشنهاد میکنیم مقاله جدیدترین لامپ و هالوژن سقفی را مطالعه کنید.
- پنل ال ای دی