آموزش, دانستنی ها

نورپردازی کابینت و دکوراسیون

نورپردازی کابینت و دکوراسیون
محصولاتی از آریاترانور که میتوانید برای نورپردازی کابینت و دکوراسیون از آن استفاده کنید
هالوژن سقفی
  • هالوژن سقفی
  • مهتابی دیواری
با استفاده از یک نورپردازی درست می‌توان به خوبی فضایی ایجاد کرد که بزرگ‌تر از آنچه که هست دیده شود و یا فضایی گرم و صمیمی ایجاد کرد، اگر شما‌هم خواهان داشتن اینچنین فضایی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که این متن را تا انتها مطالعه کنید. نکته مهم به شما پیشنهاد میکنم حتما مقاله نورپردازی اتاق خواب را بخوانید.  

تجهیزات نورپردازی کابینت

نورپردازی کابینت را با ابزار مختلف و متودهای مختلفی می‌توان انجام داد اما امروزه با توجه به ارائه لامپ‌های ال ای دی، بیشتر مواقع نورپردازی‌ کابینت با استفاده از، لامپ‌های ال ای دی انجام می‌شود و در این میان یکی از متودهای پرطرفدار نورپردازی کابینت تکنیک نورمخفی کابینت می‌باشد. با این وجود ما به بررسی انواع محصولات مورد استفاده در نورپردازی کابینت می‌پردازیم:

لامپ‌های فلورسنتی

در گذشته، پیش از ارائه لامپ‌های ال ای دی امروزی، به دلیل میزان مصرف مناسب این محصولات، استفاده گسترده‌ای در زمینه نورپردازی کابینت در قسمت‌های مختلف از نورپردازی زیر کابینت  و بالای کابینت آشپزخانه می‌شد و حتی گاها در متود نورمخفی کابینت نیز از این لامپ‌ها استفاده به عمل می‌آمد لامپ‌های فلورسنتی،دارای انواع مختلفی هستند که یکی از آن‌ها نوع نواری است که بیشتر در قسمت نورپردازی زیر کابینت به عنوان نور مخفی کابینت استفاده می‌شد. نصب نسبتا آسان لامپ نواری فلورسنتی از مزایای آن به شمار می‌رود و مقدار نور آن بسیار زیاد است. البته همانطور که همه ما این سری لامپ‌ها را از نزدیک دیده‌ایم، حالت شکننده‌ای دارند و با شکستنشان هم موادی سمی به محیط اطراف متساعد می‌کنند. پس استفاده از آن‌ها در نورپردازی کابینت ممکن است مضراتی را برای انسان به همراه داشته باشد.

محصولات متال هالید

محصولات متال‌ هالید بیشتر برای نورپردازی کابینت به صورت کانونی در داخل ویترین‌‌ها و کابینت‌هایی با در شیشه‌ای استفاده می‌شوند و مصرف برق بسیار بالایی دارند. از مزیت آن‌ها می‌توان به نور با درخشندگی بالای آن‌ها اشاره کرد.  

لامپ‌های ال ای دی

لامپ‌های ال ای دی با ارائه شدن به بازار، انقلابی در حوزه روشنایی ایجاد کردند و تا حد زیادی دست نورپردازان را برای عملی کردن ایده‌های خود باز گذاشت. لامپ‌های ال ای دی با طیف رنگی گسترده و مصرف انرژی مناسب، در هر قسمتی از نورپردازی آشپزخانه از جمله نور مخفی کابینت، به یاری شما‌ خواهند آمد. به عنوان مثال ریسه‌های ال ای دی، در نورپردازی زیر کابینت  و یا قسمت بالایی درب کابینت‌ها و همچنین کشوها نیز کاربرد دارد که نمونه‌ای از نور مخفی کابینت است. از دیگر نکات مثبت محصولات ال ای دی، این است که مقاومت بیشتری در برابر آسیب‌های فیزیکی دارند. به غیر از این مورد نیز در ساختار این سری لامپ‌ها، هبچ‌گونه مواد آسیب زا و مضر وجود ندارد. به دیگر سخن، حتی اگر این لامپ‌ها بر اثر هر چیزی آسیب ببنید و بشکند همانند فلورسنتی‌ها به سلامت انسان آسیب نمی‌رساند. باری این ریسه‌ها حتی برای نصب در داخل کشو‌ها و کابینت‌ها نیز مناسب هستند و به سیم کشی خاصی نیز نیاز ندارند. از هر کدام از چیپست‌ها نیز نور با مقدار مناسبی خارج می‌شود و بر خلاف فلورسنتی‌های زیر کابینتی به آن شدتی نیستند که چشم را آزار دهند. نورپردازی کابینت با ریسه ال ای دی

نورپردازی کابینت mdf

کابینت‌های ام دی اف امروزه در هر خانه‌ای دیده می‌شوند و با ارتفاع‌های متفاوتی در آشپزخانه نصب می‌شوند. بخش زیادی از نورپردازی آشپزخانه به نورپردازی درست و اصولی کابینت‌ها باز می‌گردد که در  این نور پردازی نور مخفی کابینت نیز تاثیر به سزایی دارد. به عنوان مثال یکی از مواردی که حتما باید با توجه به شکل ظاهری کابینت انجام گیرد، روشنایی زیر کابینت با استفاده از چراغ‌های هالوژن‌ است. این هالوژن‌ها به آشپزخانه عمق می‌دهند و با رنگ نور عموما گرم خود محیط را صمیمانه‌تر می‌سازند. نورپردازی کابینت ام دی اف مورد دوم استفاده از ریسه‌های ال ای دی در قسمت‌های مختلف کابینت‌هاست. این ریسه‌ها غالبا با تکنولوژی اس ام دی به تولید می‌رسند و از طول عمر بالایی بهره می برند. اگر علاقمند هستید که در خصوص اس ام دی بیشتر بدانید پیشتر مقاله ای بر روی سایت با نام اس ام دی و کار برد آن قرار داده شده است که می تواند برای شما مفید باشد. اگر کابینت‌های شما دارای المان‌های تزئینی، مثل قطعات معرق کاری شده و غیره است، استفاده از نورپردازی‌ تاکیدی در نورپردازی کابینت مفید و زیباست. به نوعی این نوع نورپردازی سبب می‌شود که المان‌های تاثیر گذار در زیبایی، بیشتر به نظر می‌آیند.  

نورپردازی کابینت کوتاه

کابینت‌های کوتاه، امروزه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند و امروزه عموم مردم به علل مختلف، علاقمند به استفاده‌ از کابینت‌های با ارتفاع زیاد هستند. اما اگر شما نیز علاقمند با استفاده از کابینت‌های کوتاه هستید، این قسمت از مقاله برای شماست. نورپردازی کابینت‌ کوتاه باید با دقت بیشتر انجام شود. زیرا این نوع کابینت‌ها فاصله‌ زیادی با میز کار دارد و مقدار تاریکی آن بیشتر است. تاریکی هم منبع القای حس افسردگی و کسلی است. از این روی با این که استفاده از چراغ‌های فلورستنی رواج دارد. زیرا لومن بالایی از نور را با مصرف انرژی مناببی به شما ارائه می‌دهد. البته می‌توان نمونه‌های ال ای دی هم استفاده نمود اما نمونه‌های فلورسنتی این محصولات طرفدار بیشتری دارد. اگر علاقمند به استفاده از هالوژن در بخش نورپردازی تاکیدی هستید بهترین محل برای استفاده از هالوژن‌ها قسمت زیرین کابینت‌هاست که علاوه بر نورپردازی تاکیدی نوعی نورمخفی کابینت نیز به حساب می‌آید. نوع ال ای دی هالوژن‌ها صرفه اقتصادی بسیاری بالایی دارند و به همین منظور، استفاده از آن‌ها برای مصرف کنندگان لذت بخش است. نورپردازی کابینت کوتاه

نورپردازی ویترین کابینت

ویترین کابینت‌ها معمولا محل قرارگیری ظروف ارزشمند و زیبای آشپزخانه است. به همین منظور، افراد علاقمندند که توجه افراد را به این بخش جلب کرده و زیبایی آن‌ها را نمایان کنند. همه ما می‌دانیم که هرچقدر هم که زیبا باشند، بدون یک نور مناسب آن طور که باید به نظر نمی‌رسند و حق مطلب ادا نمی‌شود. پس با توجه به این مسئله، باید مقدار کافی از نور در داخل فضای ویترین تعبیه شود. یکی از فاکتور‌هایی که برای نور داخل ویترین مهم است و باید به آن توجه شود، این است که نور، از CRI یا شاخص تفکیک رنگ مناسبی بهره ببرد. این شاخص، مقداری بین 0 تا 100 است و هرچه این مقدار به 100 نزدیک‌تر باشد، رنگ اجسام واقعی‌تر و زیباتر به نظر می‌رسند. به غیر از این پارامتر میزان درخشندگی نور ویترین هم باید به اندازه‌ای قابل قبول باشد که، جلوه ظروف را چندین برابر کند. یکی از محصولاتی که عموما برای روشنایی ویترین کاربرد‌ دارد، هالوژن‌هاست. هالوژن‌ها هم با حالت متال هالید موجود هستند و هم به حالت ال ای دی به بازار ارائه شده‌اند. نوع ال ای دی آن خود به چند دسته تقسیم می‌شود و با توجه به نیاز، از انواع SMD، COB و یا پاور آن استفاده می‌شود. البته پیشنهاد میکنیم حتما مقاله هالوژن چیست را مطالعه کنید تا اطلاعات کامل‌تری در خصوص چیستی و انواع آن داشته باشید. نورپردازی ویترین کابینت

انواع نورپردازی دکوراسیون کابینت

تامین روشنایی و زیبا سازی محیط با استفاده از نور نیازمند نورپردازی در چندین لایه است. در این قسمت از متن به بررسی لایه‌های مختلف نورپردازی دکوراسیون آشپزخانه می‌پردازیم.

نورپردازی عمومی

بخش عمومی نورپردازی همانند بیس کار است. به دیگر سخن اگر آشپزخانه را بوم نقاشی در نظر بگیریم نورپردازی عمومی نقش لایه سفید آن را دارد. نور در نورپردازی عمومی می‌بایست تمامی نقاط را به حالت یک نواخت در بر بگیرد و همه جا را روشن سازد. نوری که برای این نورپردازی استفاده می‌شود می‌بایست دارای کیفیت بالایی بوده و از THD یا اعوجاج کمی شامل باشد. اعوجاج حکم همان لرزش نور را دارد و اگر اطلاعات کافی در مورد آن ندارید مقاله THD چیست به کمک شما خواهد آمد.

نورپردازی تاکیدی

نورپردازی تاکیدی نقش ایجاد کننده تمرکز بیننده بر روی المان‌های خاص را داراست. به عبارتی شما اگر علاقمند باشید که توجه مخاطب را به نقاطی خاص از آشپزخانه یا کابینت‌های خود مثل معرق‌ها یا قسمت‌های تزئینی کابینت جلب کنید، می‌بایست از این نوع نورپردازی استفاده کنید. یکی از ابزار محبوب برای نورپردازی تاکیدی، استفاده از هالوژن‌ها یا نور‌های نقطه‌ای است. که قبل‌تر در خصوص آن توضیح داده شد.  

نورپردازی کانونی

نورپردازی‌هایی که با هالوژن‌ها در زیر کابینت، یا داخل وینرین انجام می‌شود نورپردازی کانونی نامیده‌می‌شوند. به نوعی زمانی که محدوده‌ای خاص بدون عنصر تزئینی وجود داشته باشد و قصد نورپردازی آن را داشته باشید، نورپردازی کانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به نوعی نورپردازی کانونی شباهت زیادی به نورپردازی تاکیدی دارد با این تفاوت که در نورپردازی کانونی، لازم نیست که عنصری تزئینی وجود داشته باشد که، نور به آن مستقیما تابیده شود. نورپردازی کابینت بالای ظرفشویی

نور آرایی

نور آرایی کابینت‌ها همان استفاده از ریسه‌های شلنگی ال ای دی است. به نوعی نوری که نقش روشن کننده نداشته باشد و تنها برای زیبایی بصری مورد استفاده قرار گیرد، بخشی از نور آرایی به شمار می‌آید که به آن نور مخفی می‌گویند. نور مخفی کابینت یکی از تاثیر گذار ترین موارد در زیبا سازی سازی آشپزخانه است. نور مخفی کابینت در نقاظ مخطلفی از کابینت‌های آشپزخانه قابل نصب و بهره برداری است. نورآرایی کابینت

متود‌های نورپردازی کابینت

متود‌های مختلفی برای نورپردازی ارائه شده است که می‌توان برای نورپردازی کابینت از آن‌ها استفاده کرد. در این قسمت از مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.  

نورپردازی مدرن

نورپردازی مدرن اصولا با استفاده از نورهای خطی انجام می‌گیرد. در این متود نورپردازی نور‌های خطی که می‌تواند مهتابی خطی یا ریسه ال ای دی باشد، بر روی تاج کابینت‌ها نصب می‌شود و در عین سادگی حس مدرنیته را به مخاطب القا می‌کند. البته ناگفته نماند که اصول نوپردازی مدرن نیز با تکیه بر نور مخفی کابینت انجام می‌شود. نورپردازی مدرن کابینت در آشپزخانه‌های مدرن اگر بنا باشد از لوستر استفاده شود، آن لوستر دارای ساختاری ساده و کم زرق و برق است و غالبا نور سفید را به محیط می‌تاباند.  

نورپردازی کلاسیک

نورپردازی کلاسیک در خانه‌هایی که با تم کلاسیک دیزاین شده‌اند رخ نمایی می‌کند و قدرت خود را به نمایش می‌گذارد. برای نورپردازی کلاسیک شما حتما نیاز به نور‌هایی با رنگ گرم و یا لوستر‌های چوبی دارید. با توجه به این که در مکانی که نورپردازی کلاسیک انجام می‌شود، تم و کانسپت معماری هم کلاسیک است، پس قطعا از المان‌هایی نظیر چوب بری‌ها و معرق‌های زیبایی وجود دارد که نورپردازی کابیت را به صورت تاکیدی بر روی آن‌ها انجام دهید. لذا می‌توانید از جت لایت‌‌های بسیار کوچک استفاده کنید و زیبایی فضا را چندین برابر کنید. نورپردازی کلاسیک کابینت

نورپردازی داخل کشو و کابینت

این معضل برای همه وجود دارد که زمانی که آشپزخانه تاریک است و یا حتی روشن است و افراد به محتوات داخل کابینت یا کشو‌ها احتیاج دارند، در بسیاری مواقع باید با چراغ قوه یا نور کمکی ببینند که در آن قسمت چه چیزی کجا قرار دارد. با این حساب برای حل کردن این مشکل نور مخفی کابینت به کمک شما خواهد آمد. تعبیه کردن نوار‌های ال ای دی اسم ام دی و یا ریسه‌های شلنگی که با باز کردن درب کابینت و کشو روشن شوند می‌تواند تحولی در نورپردازی کابینت‌های شما ایجاد کند.

نورپردازی زیر کابینت

زیر کابینت‌ها معمولا نادیده گرفته می‌شوند و سبب می‌شوند که هر چقدر هم نورپردازی کابینت‌ها حرفه‌ای انجام شده باشد باز هم آن جلوه‌ای که باید را از خود نشان ندهد. با این حساب به این قسمت از متن توجه کنید و با اعمال تغییرات لازم بر روی نورپردازی کابینت‌های آشپزخانه خودتان، زیبایی آن را دو چندان کنید. نورپردازی زیر کابینت البته این هم ناگفته نباشد که پیش از این مقاله ای تخصصی در خصوص نورپردازی آشپزخانه بر روی سایت بارگذاری شده است که می‌توانید با مطالعه آن نورپردازی اشپزخانه‌تان را به بهترین نحو انجام دهید. برای نورپردازی پایه‌های کابینت خود سعی کنید همانند بالای کابینت‌ها از نور‌های خطی استفاده کنید یا همان به اصطلاح در نورپردازی از تکنیک نور مخفی کابینت استفاده کنید. به طوری که زاویه تابش نور به سمت زمین باشد. در این حالت به خصوص زمانی که این تابش از روی زمین منعکس شود و فضا را بزرگ‌تر از آنچه که هست نمایش می‌دهد. نکته دیگر در نورپردازی پایه‌های کابینت این است که زمانی که شما تمامی قسمت‌ها را تحت نورپردازی قرار دهید، فضایی دلباز تر و دلنشین تر خواهید داشت. با این حساب اگر علاوه بر نورپردازی کابینت، به نورپردازی خانه خود نیز اهمیت میدهید مقاله‌های زیر برای شما مفید هستند. نورپردازی سقف نورپردازی اتاق خواب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.