چراغهای خطی LED امروزه در انواع فضا با کاربریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند که به صورت جداگانه برای استفادههای مختلف و وابسته به نوع کاربری به صورت جزئیتر طراحی و به تولید رسیدهاند.
در این مقاله قصد داریم انواع چراغهای خطی را معرفی و تعدادی از کاربرد آنها در فضاهای مختلف را برای شما بازگو کنیم.
با ما همراه باشید.
انواع چراغ خطی روکار
چراغهای خطی روکار که یکی از دسته بندیهای اصلی چراغ خطی میباشد بیشتر در مواقعی که امکان نصب چراغهای توکار وجود ندارد و یا طراحی و که دارای پخش نوری یکنواخت و استاندارد میباشد و خود دارای انواع مختلفی است که در ادامه انواع آن را معرفی خواهیم کرد:
چراغ آویز خطی
چراغ آویز خطی امروزه با توجه به کانسپت معماری محبوب اکثریت، مورد استقبال قرار گرفته است و به سقف با استفاده از متعلقات گوناگون متصل میشود و با فاصله از سقف قرار گرفته، و ظاهری مدرن به فضا میبخشد. این چراغها دارای بدنهای از متریال آلومینیوم هستند که سبب کنترل بیشتر گرمای ایجاد شده میشود و به همین سبب عمر مفید
چراغ آویز میگردد.
چراغ خطی سقفی
چراغهای خطی سقفی از لحاظ ظاهری دارای ساختاری همانند چراغهای خطی یا همان براکتی آویز دارند؛ اما تفاوت آنها این است که قاب آن به سقف متصل شده و حد فاصلی بین سقف و چراغ قرار ندارد.
عموما بدنه این چراغها نیز از جنس آلومینیوم است و گرما را به خوبی مدیریت میکند. علاوه بر اینها امروزه این چراغها در بسیاری موارد با استفاده از
تکنولوژی SMD به تولید میرسند و در نتیجه دارای گستره پخش نور پهناور و ایضا بهره نوری مناسب هستند.
انواع چراغ خطی توکار
دیگر عضو اصلی دسته بندی چراغهای خطی که خود شامل چندین نوع میباشد،چراغهای سقفی توکار هستند که برای تمام مکانهایی که دارای سقف کاذب هستند و یا امکان ایجاد حفره در سقف آنها وجود دارد مورد استفاده قرار میگیرد و کاربردهای فراوانی نیز دارد. در این بخش به معرفی انواع آن میپردازیم:
چراغ خطی لبه دار
چراغ خطی لبه دار که به آن فریم دار یا قاب دار هم گفته میشود دارای ظاهری زیباست و کاربرد گستردهای در سبکهای مختلف نورپردازی است. نصب آسان و نیاز به حفره کوچک، وزن سبک، نور دهی مناسب و همچنین بهره نوری بالا از ویژگیهای شاخص این محصول میباشد.
پبشنهاد می شود محصول
چراغ آویز خطی آریاترانور را مشاهده کنید.
چراغ خطی بدون فریم
چراغهای خطی بدون فریم علاوه بر این که از نوع LED بوده و بازده نوری بالایی دارند، از بدنهای با جنس آلومینیوم اکسترود است و با طولهای مختلف به تولید رسیده است که این مسئله سبب میشود دست کارشناس نورپرداز باز باشد این چراغ را در مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار دهد.
چراغ خطی توکار دفنی یا چراغ دفنی
این چراغها بیشتر در فضاهای بیرونی و باز مورد استفاده قرار میگیرد و مقاومت بالایی در برابر گرد و غبار و انواع آلایندهها دارد. همچنین دارای استحکام بالا در مقابل صدمات فیزیکی هستند و وزن قابل تحمل برای آنها نسبتا بالاست و به وسیله این ویژگی میتوان از آنها برای روشنایی خیابانها یا جادههای محل عبور وسایل نقلیه نیز استفاده کرد.
پیشنهاد می شود مقاله
نورپردازی شهری را مطالعه کنید
چراغ خطی نواری
چراغهای خطی نورای دارای ویژگی منحصر به فردی هستند که سبب میشود تمایل مصرف کنندگان به استفادهاز آن چند برابر شود. اکثر چراغهای خطی با اندازههای از پیش تعیین شده و به شکلهای ثابتی به فروش میرسند اما نقطه متمایز کننده این محصولات همینجاست که برخلاف سایر این چراغهای خطی دارای انعطاف پذیری هستند و نورپردازی با استفاده از آنها میتواند شکلی کاملا منحصر به فرد بسازد.
کاربردهای انواع چراغ خطی
همانطور که بالاتر انواع مختلف این چراغها مرور شد و تا حدودی نوع کاربری و ویژگیهای آنها بررسی شد، حال در این قسمت کاربرد این چراغها را بازگو میکنیم و مدلهای قابل استفاده را برای هرکدام از کاربردها بیان میکنیم، تا به هنگام نورپردازی بتوانید با دیدی باز تر به این مسئله انتخاب خود را انجام دهید.
نمای ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان بخشی است که نیازمند چراغهایی با طول عمر بالا،پخش نور مناسب و همچنین مقاومت در برابر انواع آلایندهها و حتی آسیبهای فیزیکی باشد. امروزه با توجه به این که کانسپت معماری داخلی و حتی خارجی بیشتر آپارتمانها از نوع مدرن و مینیمال میباشد، استفاده از چراغهای خطی در نما رواج یافته است به خصوص زمانی که نورپردازی نما به سبک از داخل و خارج باشد؛ بهترین گزینهای که میتوان در این تکنیک نورپردازی مورد استفاده قرار داد چراغهای توکار معمولی و یا حتی چراغهای خطی رشتهای است که با انعطاف پذیری خود در تمام نقاط قابل استفاده است.
اگر تمایل دارید در مورد نورپردازی نمای ساختمان اطلاعات بیشتری داشته باشید مقاله
نورپردازی نمای ساختمان میتواند برای شما مفید واقع شود.
سقف ساختمان مسکونی
ساختماهای مسکونی در تمام نقاط خود نیازمند روشنایی مناسب با چراغهایی که دارای نور سالم و استاندارد هستند، میباشد و این نیاز سبب میشود بسیاری از نورپردازان برای تکنیکهایی که قصد دارند با آن به نورپردازی فضا مشغول شوند، به چراغهای خطی روی بیاوند. در ادامه به نمونههایی از استفاده و کاربرد چراغهای خطی در منازل مسکونی اشاره میکنیم:
پیشنهاد می شود قبل از خواندن بقیه موضوع مقاله
نورپردازی سقف و
نور مخفی سقف را مطالعه کنید.
سقف آشپزخانه
نورپردازی بالای جزیره آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است زیرا تاثیر به سزایی در اشتها و روحیه افراد و گذشته از این در جلوه آشپزخانه دارد.
یکی از انواع چراغهایی که برای نورپردازی در این مکان استفاده میگردد و از محبوبیت بالایی برخوردار است چراغ خطی روکار آویز است که ظاهری جذاب و مدرن با نورپردازی با CRI و گستره روشنایی بالا میپردازد نیاز مصرف کننده را به خوبی برطرف میکند.
سقف اتاق خواب
امروزه سبک اتاق خوابها بیشتر به سمت دکوراسیون مدرن و مینیمال میرود و در این نوع فضاها یکی از اجزای ثابت استفاده از نورهای خطی هم برای تامین نور و هم برای استفاده دکوراتیو، میباشد.
چراغهای خطی رشته ای در حاشیه سقف اتاق خواب بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و سبب میشود نوری ملایم و بدون خیرگی برای صاحب اتاق فراهم گردد.
سقف سرویس بهداشتی
سرویسهای بهداشتی تا چندی پیش از نورپردازی خاص و منحصر به فردی برخوردار نبودند اما به تازگی اهمیت و توجه ویژهای حتی به این بخش از خانه اختصاص داده میشود.
اگر به دنبال ایجاد فضایی تکرار نشدنی و جدید در سرویس بهداشتی خود هستید استفاده از چراغهای خطی رشتهای ضد آب یا چراغهای خطی توکار ضد آب بهترین گزینه برای شماست.
توصیه می شود مقاله نورپردازی داخلی ساختمان را مطالعه کنید
سقف و دیوار ساختمان تجاری
ساختمانهای تجاری با توجه به نوع کاربری که دارند باید از چشمههای نوری استفاده کنند که شار نور بالایی از آنها ساطع میگردد. این نورها باید با دیزاین خاصی چیده شده و کاملا همپوشانی داشته باشند تا هیچ نقطهای از ساختمان خالی از نور و تاریک باقی نماند. در این میان استفاده از چراغهای خطی آویز در زمینه تامین نور بسیار گزینه مناسبی میباشد زیرا این چراغها همراه با نور کافی که میگسترانند دارای ظاهر زیبایی نیز هستند و فضا را هم دلنشین تر میکنند.
سقف ساختمان اداری
تمایل کارشناسان نورپردازی برای استفاده از محصولات در تامین نور و نور آرایی ساختمانهای اداری بیشتر به سمت مواری است که قابلیت نصب به صورت توکار را دارا هستند. چراغهای خطی توکار که با دو حالت فریم دار و بدون فریم در دسترس قرار دارند میتوانند گزینه مناسبی برای نورپردازی فضای اداری باشند که نوری بدون لرزش و پخش مناسب در اختیار کارمندان و مراجعین قرار دهد.
مقاله
نورپردازی فضای اداری را مطالعه کنید.
اتاق کنفرانس
در میان اکثر بخشهای ساختمان و واحدهای اداری که بیشتر از چراغهای خطی و یا پنلهای توکار استفاده میکننده برای نورپردازی اتاق کنفرانس اخیرا استفاده از چراغها خطی روکار به صورت آویز بسیار رواج یافته است زیرا تابش پر نورتری به سبب فاصله کمتر با سوژه ایجاد میکنند.
کف محوطه آپارتمان
این روزها نورپردازی تاکیدی در محوطه آپارتمانهای تجاری و مسکونی بازار داغی دارد و به خوبی جایگاه مناسبی برای خود دست و پا کرده است. این نورپردازی به صورت متمرکز بر رو عناصر دکوراتیو و یا گل گیاه موجود در فضا انجام میشود و توجه مخاطب را به خوبی به خود جلب میکند. در این نوع نورپردازی نیز با توجه به این که چراغهای استفاده شده باید از نظر مقاومت در برابر آلایندهها و صدمات فیزیکی مقاوم باشند، استفاده از چراغهای خطی دفنی و چراغهای خطی توکار چه با فریم و چه بدون فریم اما به صورت واترپروف گزینه مناسبی میباشد.
سقف و دیوار پارکینگ
پارکینگها فضاهایی هستند که میبایست برای القای حس امنیت مضاعف به مراجعین، دارای نوری به رنگهای روشن و شار نوری بالا باشند. در پارکینگها علاوه بر تامین نور باید توجه ویژه به مشخص کردن و تمرکز نور بر روی مرز دیوارها یا ستونها، شود تا از حوادث احتمالی جلوگیری گردد.
با توجه به شرایط ذکر شده دست نورپرداز در انتخاب
چراغ ال ای دی مناسب در میان چراغهای خطی باز است و فقط کافیت با توجه به نقشه روشنایی محل شار مورد نیاز را اندازه گیری کند تا با انواع چراغ خطی به خصوص چراغ خطیهای توکار بدون فریم بخش تامین نور و با چراغهای خطی رشته ای نورپردازی تاکیدی دیوارها انجام شود.
سقف و دیوار فضاهای درمانی
مراکز درمانی نیز همانند بسیاری از فضاها با کاربریهای مختلف شار نوری بالایی به سبب دقت کار هایی که در این فضا انجام میشود، نیاز دارد. پس میتوان با این تفاسیر نتیجه گرفت از گزینههای مناسب برای نورپردازی آن استفاده از چراغهای خطی میباشد.
اگر ساختمان دارای سقف کاذب باشد میتوان از نوع توکار و اگر امکان نصب و ایجاد حفره در داخل سقف وجود نداشته باشد میتوان به صورت روکار یا آویر از آنها بهره برداری لازم را انجام داد.
مفاله
نورپردازی بیمارستان می تواند برای شما مفید باشد
نورپردازی فروشگاهها
نورپردازی مناسب در فضاهای فروشگاهی تاثیری مستقیم بر روحیه افراد حاضر در محیط و مشتریان مجموعه دارد و یک نورپردازی مناسب میتواند میزان فروش را تا چندین برابر افزایش دهد. نورپردازی فروشگاهها به دو بخش اصلی نورپردازی سقف و دیوار تقسیم میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
سقف فروشگاه و دیوار فروشگاه
سقف فروشگاه در نورپردازی قسمتی است که المانهای دکوراتیو اندکی در آن تعبیه شده از و معمولا نورآرایی آنچنانی برای آن در نظر گرفته نمیشود و بیشتر محصولاتی که نقش تامین نور محیط را بر عهده دارند بر روی سقف نصب میشوند اما لازم است بدانید اگر فروشگاه شما دارای ویترینهای بلندی میباشد به طور قطع نباید از نورپردازی دکوراتیو سقف چشم پوشی کنید. به این منظور اگر کانسپت فروشگاه شما به صورت مدرن میباشد از پر رنگ ترین گزینهها برای دیزاین و تامین نور، چراغهای خطی روکار آویز میباشد و به جز این چراغهای خطی رشتهای نیز در این فضا و قسمت کاربرد گسترده ای دارد.
چراغهای خطی رشتهای به سبب ساختار منعطف خود نه تنها در دیوار بلکه در هر بخش دور از دسترسی هم قابل استفاده است و زیبایی بی همتایی برای محیط به همراه میآورد.
توصیه می شود مقاله
نورپردازی فروشگاه را مطالعه کنید.