آموزش, نورپردازی و روشنایی

نورپردازی سقف و جدیدترین مدل های آن در سال 2021

آموزش نورپردازی سقف و معرفی بروزترین مدل های نورپردازی در سقف
محصولاتی از آریاترانور که میتوانید برای نورپردازی سقف از آن استفاده کنید
هالوژن سقفی
  • هالوژن سقفی
  • پنل ال ای دی
  • لامپ ال ای دی

نورپردازی تنها مختص دیوار‌ها یا سوژه‌های مشخص نیست و نورپردازی سقف هر مکان نیز نیازمند دقت و توجه بسیاری است و نکات متعددی در آن وجود دارد که با در نظر گرفتن آن‌ها ظاهری با زیبایی هرچه تمام تر برای محیط رقم بزنید.

در این قسمت از مقاله به بررسی برخی نکاتی می‌پردازیم که  در نورپردازی سقف کاربردی بوده و رعایت آن ها سبب می‌شود نورپردازی با کیفیت بالاتری انجام شود.

قبل از خواندن ادامه مطلب توصیه می شود ویدیو زیر که حاوی نکات مهم در مورد نوپردازی سقف است را  ببینید.

 

 

از نور مخفی سقف به عنوان نور اصلی استفاده نکنید!

در هنگام نورپردازی به این مسئله توجه کنید که نور مخفی سقف را نمی‌توان به عنوان تامین کننده نور استفاده کرد و در کنار آن باید از چشمه نوری به حالت تامین کننده استفاده کنید تا فضا از نور کافی برخوردار شود.

 

 هارمونی را در نورپردازی سقف رعایت کنید!

رعایت هارمونی رنگ نور در نورپردازی

زمانی که می‌خواهید رنگ نور‌هایی که برای نورپردازی سقف استفاده می‌کنید، انتخاب کنید؛ لازم است به رنگ مبلمان و وسایل و دیوار‌های محیط نیز توجه داشته باشید تا هارمونی برقرار شده بین آن‌ها به محل جلوه دهد.

 

اندازه گیری شارنوری مورد نیاز

پیش از هر اقدامی شار نوری لازم برای روشنایی کافی را اندازه گیری کنید تا از کمبود و ازیاد نور و آسیب‌های آن جلوگیری شود. به این علت که زیاد بودن نور سبب خیرگی چشم و سردرد و نبود نور کافی نیز موجب ضعیف شدن چشم به مرور زمان می‌شود.

 

نور طبیعی در کنار نور مصنوعی

نور طبیعی در کنار نور مصنوعی

هرچقدر هم از نور مصنوعی استفاده کرده باشید حتما در کنار آن از نور طبیعی نیز استفاده کنید تا دکوراسیون شما حالت دلپذیرتری به خود بگیرد.

 

چگونه نور پردازی سقف را انجام دهیم؟

اگر قصد دارید نورپردازی با تکنیک نور مخفی انجام دهید، لازم است پیش از هرچیز کناف و یا سقف کاذبی قرار دهید تا چراغ‌ها یا ریسه‌ها بر روی آن قرار بگیرد.

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، حتما باید میزان نور مورد نیاز فضا را اندازه گیری کنید و سپس به نسبت آن تابش مستقیم یا غیر مستقیم را ایجاد کنید و به طراحی و نورپردازی بپردازید.

توجه داشته باشید که چشمه‌های نور نصب شده بر روی سقف که نور را به صورت مستقیم می‌تاباند، دارای زاویه تابش مطلوب باشد و موجب آسیب رسیدن به چشم افراد نشود.

مهمترین نکته در نورپردازی سقف، این است که توسط فردی انجام شود که از لحاظ بار علمی و تکنیک‌های مختلف توانمند باشد و به جز وجهه زیبایی از ابعاد تکنیکال آن نیز باخبر باشد تا با توجه به کانسپت و کارایی مجموعه تحت نورپردازی بر روی آن کار کند.

 

برترین مدل‌های نورپردازی سقف منازل 2021

در سال 2021 توجه زیادی به  نورپردازی سقف می شود و هرسال مدل های جدیدی ترند می شودند در ادامه  شما را با جدیدترین مدل های نورپردازی سال آشنا می کنیم.

نورپردازی سقف با چراغ هالوژنی

نورپردازی سقف با چراغ هالوژنی

اگر منزل شما دارای عناصر دکوراتیو است هرگز استفاده از چراغ‌ هالوژن سقفی در نوپردازی سقف را از یاد نبرید، خانه‌هایی که دارای کانسپت کلی کلاسیک و اشرافی است می‌توان از چراغ‌های هالوژنی کریستالی استفاده کرد تا جلوه‌ای باور نکردنی به سقف داده شود.

حتما بخوانید: تولید کننده دانلایت

 

استفاده از چراغ آویز در نورپردازی سقف

استفاده از چراغ آویز در نورپردازی سقف

در قسمت‌هایی از منزل که نیاز به شدت بالایی از نور می‌باشد یکی از گزینه‌های اصلی در نورپردازی سقف آن،‌استفاده از چراغ‌ آویز می‌باشد. چراغ‌های آویز عموما نوری یک‌نواخت ساطع می‌کنند و به دلیل قرار گرفتن به صورت آویز سبب آزار چشم افراد نمی‌شوند.

به عنوان مثال اگر دکوراسیون خانه شما به سبک مدرن یا مینیمال است می‌توانید حتی در سالن پذیرایی منزل خود نیز از چراغ‌های آویز سقفی استفاده کنید. البته که استفاده از این چراغ‌ها در راه‌ رو ها و بالای میز غذا خوری نیز جذابیت زیادی را به همراه دارد.

نورپردازی سقف به همراه گچ بری

نورپردازی سقف به همراه گچ بری

زمانی که قرار است سقف خانه خود به خصوص بخش پذیرایی را نورپردازی کنید یکی از پرطرفدار ترین تکنیک‌ها نورپردازی تلفیقی با گچ‌بری است. با استفاده این متود، در کنار گچ‌بری‌های قرارداده شده بر روی سقف نور‌های مخفی قرار داده می‌شود و به صورت ملایم با تابش به عناصر دکوراتیو موجود در نوپردازی به زیبایی آن می‌افزایند و یا با قرار گرفتن نور‌های مخفی در داخل گچ‌بری‌ها به صورت مستقیم دید بیننده را به خود جلب می‌کنند.

نورپردازی حاشیه سقف با نور مخفی

نورپردازی حاشیه سقف با نور مخفی

همواره در نورپردازی‌های عمومی سقف نقاطی از سقف هست که تاریک بماند و به نوعی از زیبایی و جلوه آن بکاهد؛ اما استفاده از نور مخفی در نورپردازی حاشیه‌ای این مشکل را رفع کنید و با نور‌پردازی‌های حاشیه‌ای و غیر مستقیم هم نوری به صورت دکوری برای تکمیل نورپردازی عمومی داشته باشیم.

جهت اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله نور مخفی سقف را حتما مطالعه فرمایید.

جدید ترین سبک نورپردازی سقف فروشگاه

جدید ترین سبک نورپردازی سقف مغازه

این که به زیبایی و دکورایون مغازه یا فروشگاه خود اهمیت دهید یکی از عللی است که موجب افزایش چند برابری مشتری‌ های شما خواهد شد. در سال‌های اخیر یکی از پرطرفدار ترین نوع چیدن و طراحی فروشگاه‌ها اهمیت دادن به نورپردازی سقف می‌باشد. به این صورت که با استفاده از نور مخفی خطی یا چراغ‌های خطی مغازه را به سبک مدرن نورپردازی می‌کنند.

به اصطلاح دکور زدن بخشی از سقف فضای فروشگاه، شما را در ذهن مخاطب حک خواهد کرد، استفاده از کناف طرح دار که نور نیز به آن تابانده شود به خوبی این خواسته را برای شما میسر می‌سازد.

جهت اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله نورپردازی فروشگاه را مطالعه فرمایید.

نورپردازی سقف نمایشگاه

نورپردازی سقف نمایشگاه

یکی از جدید ترین سبک‌ها در نورپردازی نمایشگاه‌ها استفاده از اشکال سه بعدی و حجم داری که نور مخفی در آن قرار می‌گیرد و نورپردازی به صورت غیر مستقیم و با نور ملایم انجام می‌پذیرد در نتیجه بدون ایجاد خیرگی چشم و سردرد نور مکان تامین می‌گردد.

اما اخیرا به جز نورپردازی با احجام هندسی مقوله‌ای دیگر در این حوزه ترند شده است که نوپردازی با نور مخفی در حاشیه سقف می‌باشد. با استفاده از این تکنیک مرز بندی سقف از بین می‌رود و بسیار برای فضا‌های کوچک و محدود مناسب است همچنین تابشی ملایم و در عین حال زیادی به نقاطی خاص و یا به صورت پراکنده با توجه به نیاز مخاطب ارائه می‌کند که به زیبایی محیط می‌افزاید.

نورپردازی سقف لابی

نورپردازی سقف لابی

در لابی‌ها غالبا باید دو قسمت بیشتر مورد توجه قرار بگیرند، یک پیشخوان و دو دکور‌ها؛ به طور کلی طراحی و دیزاین سقف لابی تا حد زیادی به ابعاد و کانسپت خود مجموعه باز می‌گردد و باید به جزئیات آن توجه شود.

اگر لابی دارای فضای بزرگ و گسترده با سقف بلند است و سبک و سیاق معماری آن به شیوه کلاسیک است می‌توان به نورپردازی مرکز گرای سقف پرداخت به این صورت که در مرکز سقف لوستری پرنور قرار دارد و حاشیه آن با نور مخفی دیزاین شده است و به عناصر دکوراتیو تابش مناسبی می‌رسد.

لوستر‌های استفاده شده در فضا‌های کلاسیک دارای زرق و برق و تزئینات زیادی است؛ همه این‌ها در حالیست که هر روزه بیشتر هتل‌ها و یا آپارتمان‌هایی که بخشی به عنوان لابی دارند از معماری مدرن استفاده می‌کنند. در این سبک معماری بهتر است نورپردازی نیز با شیوه مینیمال اجرا شود در سقف از تزئینات زیادی استفاده نشود. نورپردازی با تکنیک نور مخفی به همراه لوستری ساده یکی از زیبا ترین و بروز ترین انواع نورپردازی لابی در عصر جدید است.

اگر علاقه داشتید می توانید مقاله نورپردازی داخلی ساختمان را نیز مطالعه کنید. که حاوی نکات بسیار جالبی راجب نورپردازی سایر فضای منزل است.

نورپردازی سقف پارکینگ

نورپردازی سقف پارکینگ

همان طور که در ابتدا نیز اشاره شد، رنگ و میزان نور بر روح و روان افراد حاضر در محیط تاثیر به سزایی دارد. از ین روی یکی از محیط‌هایی که نشان دهنده بروز این تاثیرات است پارکینگ‌هاست. نورپردازی سقف پارکینگ‌ها بسیار جائز اهمیت می‌باشد، هرچه سقف پرنورتر و شفاف تر باشد فرد احساس امنیت بیشتری می‌کند و علاوه بر این هرچه سایه‌ها کمتر باشد علاوه بر این که دید بهتری به رانندگان می‌بخشد این حس امنیت را تجدید می‌کند.

در نورپردازی سقف پارکینگ نمی‌توان از لوستر استفاده کرد اما چراغ‌های آویز و مهتابی‌ دیواری و چراغ‌ آویز خطی از محصولاتی هستند که طی چند سال اخیر بیش از هر محصولی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

به این صورت که برای روشنایی عمومی سقف و محیط از چراغ‌های آویز و مهتابی‌ دیواری استفاده می‌شود و برای زیبایی و همچنین مشخص کردن مرز دیوار‌ها از ریسه‌های ال ای دی استفاده می‌شود.

نورپردازی سقف ساختمان اداری

نورپردازی سقف ساختمان اداری

با گذشت سال‌ها و روند آگاهی بیشتر در زمینه نورپردازی، فعالان این حوزه به این نتیجه رسیدند که مسئله تامین و رنگ نور مناسب در محیط‌های اداری اهمیت بیشتری در مقابل دیزاین و عناصر تزئینی نورپردازی به خصوص نورپردازی سقف فضا‌های اداری، دارد.

از این روی با به بازار آمدن پنل ال ای دی در ابعاد و اشکال مختلف، مسئله نورپردازی سقف واحد اداری سهولت یافت.

امروزه در نورپردازی این مکان‌ها بیشتر از پنل‌ 60در60  یا چراغ‌های گرد توکاری استفاده می‌شود که شار نوری بالا و در مقابل مصرف انرژی اندکی دارند و به خوبی تمام نقاط تاریک را پوشش و نیاز مخاطب را برطرف می‌سازند.

نورپردازی سقف ساختمان تجاری

نورپردازی ساختمان تجاری

حتما تا به حال به سقف مراکز تجاری و پاساژ‌های بزرگی که به تازگی در سراسر شهر به وفور یافت می‌شوند توجه داشته‌اید. بیشتر این مجموعه‌ها دارای کانسپت معماری مدرن می‌باشند و از همین روی نورپردازی آن‌ها نیز به سبک مدرن می‌باشد.

محبوب ترین و تازه ترین سبک نور پردازی مدرن استفاده از چراغ‌های خطی و ریسه‌های ال ای دی به صورت مخفیست که در کنار آن از چراغ سقفی توکار نیز استفاده می کنند. و نور را به حالت غیر مستقیم به سوژه‌ها بتاباند و از لوستری مینیمال برای روشنایی عمومی مکان استفاده می‌شود.

نورپردازی سقف موزه و گالری

نورپردازی سقف موزه و گالری

در نورپردزی فضا‌هایی که باید به نقاط خاصی اهمیت بیشتری داده شود، از متود نورپردازی تاکیدی استفاده می‌شود، در نورپردازی سقف این اماکن از نور‌های لایت و ملایمی استفاده می‌شود تا نگاه مخاطب را به خود جلب نکند و تنها به تابلو‌ها یا عناصر مورد نظر توجه شود که بهترین گزینه برای رقم خوردن این اتفاق استفاده از چراغ‌‌های هالوژنی می‌باشد که در مدل‌های مختلف در بازار موجود هستند.

بر حسب جدید ترین متود‌های نورپردازی جهانی در سال 2021، می‌بایست بیشتر رنگ نور استفاده شده در گالری‌ها به رنگ‌های روشن باشد تا مخاطب آرامش بیشتری را در فضا احساس کند و تمایل بیشتری برای ماندن در فضا داشته باشد.

 

نورپردازی سقف رستوران و کافه

نورپردازی سقف رستوران و کافه

نورپردازی کافه‌ها و رستوران‌ها تا حد زیادی به نوع معماری و کاربری آن باز می‌گردد و باید با آن‌ همخوانی داشته باشد به عنوان مثال اگر کافه‌ای به سبک مدرن باشد خوب است برای نورپردازی سقف آن از لوستر‌های پیوسته ای که جدیدا بازار آن‌ها بسیار داغ است استفاده شود و اگر کافه به سبک کلاسیک است و فضا کوچک از لوستری کوچک اما پر زرق و برق استفاده شود.

اما در تمامی این فضا‌ها غافل شدن از نورپردازی حاشیه سقف با استفاده از نور مخفی دکوراسیون کلی محیط را دچار اختلال خواهد کرد.

 

جمع بندی

تا اینجا سعی کردیم که نکات مربوط به نورپردازی سقف و همچین جدیدترین و به روزترین مدل های آن را به شما معرفی کنیم امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. و پیشنهادات خود را راجب این مقاله باما در میان بگذارید.

اما اگر به مطالب نورپردازی علاقه دارید به شما پیشنهاد می کنم مقاله نورپردازی نمای ساختمان را حتما بخوانید

یک فکر در مورد “نورپردازی سقف و جدیدترین مدل های آن در سال 2021

  1. اعظم ملکی گفت:

    خیلی جالب بود و واقعا از خوندن این مطلب لذت برد. من واقعا به مطلب‌هایی که در حوزهه نورپردازی نوشته شدن خیلی علاقه دارم و سعی میکنم از نکاتی که تو متن‌ها گفته می‌شه استفاده کنم. فقط سوالی که برای من مطرح شده اینه که ما یک اتاق حدود 12 متر داریم که یک لوستر تک لامپه داره و با این که نور خروجی از لامپ خیلی زیاده و اصلا نمیشه وقتی که لامپ روشنه بهش نگاه کرد باز هم نور اتاق کافی نیست. شما چه پیشنهادی برای رفع این مشکل دارید؟

    1. سارا بابایی گفت:

      سلام. بسیار خوشحالیم که مقاله نوشته شده مورد پسند شما واقع شده. در خصوص سوال شما می‌تونیم بگیم که شما باید در نظر داشته باشید که، زمانی که سطح مقطع چشمه نوری که از اون استفاده می‌کنید بیشتر باشه،‌میتونه محیط بیشتری رو هم روشن کنه. به همین خاط پیشنهاد ما استفاده از لامپ‌های اس ام دی هست که گستره پخش نور بالایی دارند. اما اگر بخواید یک اتاق واقعا پر نور داشته باشید، به جای تمام محصولات روشنایی استفاده شده می‌تونید یک پنل سقفی 60 در 60 72 وات استفاده کنید که هم از لحاظ کیفیت نوری تضمین شده هست هم از لحاظ طول عمر و مقدار روشنایی نیاز شما رو بر آورده می‌کنه.

  2. مسعود بستانکار گفت:

    ما یک فروشگاه کفش فروشی داریم و مدت‌ها بود به دنبال ایده برای نورپردازی می‌گشتیم و تونستیم با کمک شما بالاخره نورپردازی دلخواه خودمون رو برای فضای فروشگاه انجام بدیم. واقعا نکات ذکر شده دقیق و کاربردی بودن و به ما هم در کلیات و هم در جزئیات نورپردازی کمک کردن. منتظر مقاله‌های دیگه‌ای در مورد نورپردازی از مجله آریاترانور هستم که بخونم و کمال استفاده رو ازشون ببرم.

    1. سارا بابایی گفت:

      سلام. کاربر گرامی از این که مطالب ارائه شده برای شما مفید واقع شده بسیار خرسندیم و دریافت نظر مثبت شما مایه افتخار ماست. لازم دونستیم به این نکته اشاره کنیم که مقاله‌ای در خصوص نورپردازی فروشگاه به طور اختصاصی تالیف شده و بر روی سایت آپلود شده است که شما می‌توانید با استفاده از آن به نورپردازی فروشگاهتون همگام با متود‌های روز دنیا بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *